16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    THL T12 Hands-on Review. Το οικονομικό «made in China» οκταπύρηνο!

    Η Κίνα είναι σίγουρα μία αγορά που έχει τις ιδιαιτερότητες της, καθώς στη «χώρα του Δράκου» δραστηριοποιούνται δεκάδες κινεζικές εταιρείες, οι οποίες το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν καταφέρει να συνδυάσουν στις συσκευές τους την εξαιρετικά χαμηλή τιμή με αρκετά ικανοποιητικές δυνατότητες. Η ποιότητα βέβαια πριν από μερικά χρόνια δεν ήταν και η καλύτερη για τα «made in China» smartphones, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση και η κατάσταση έχει βελτιωθεί προς το καλύτερο, με τις κινεζικές συσκευές να προσεγγίζουν πλέον τα επίπεδα ποιότητας των δυτικογενών προϊόντων. Το THL T12 που σας παρουσιάζουμε είναι ένα smartphone που μας έρχεται από τη Κίνα και το οποίο επιχειρεί να βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα στην εξαιρετικά προσιτή τιμή και στις ικανοποιητικές επιδόσεις.

    THL T12 (5)

    Εξωτερικές εντυπώσεις

    Εμφανισιακά το THL T12 ακολουθεί τις κλασικές νόρμες των περισσοτέρων low-spec συσκευών, καθώς είναι εμφανές ότι κατασκευάστηκε για να κάνει περισσότερο τη δουλειά του παρά για να τραβάει τα βλέμματα των users με τον εξωτερικό σχεδιασμό του. Για αυτό λοιπόν και με την περίπτωση του THL T12 δεν θα πρέπει να περιμένετε κάποια υπέρβαση στο τομέα του design.

    THL T12 (3)

    Παρόλα αυτά, το smartphone της THL είναι λειτουργικό και προσφέρει ευκολία χειρισμού με το ένα χέρι (γεγονός που αποτελεί αποτέλεσμα των μικρών διαστάσεων του που κυμαίνονται στα 133.2×65.2×7.9mm) και η μοναδική ένσταση μας έχει να κάνει με τα buttons που ήταν σκληρά στην αίσθηση, καθώς απαιτείται από τον χρήστη να ασκήσει παραπάνω δύναμη σε αυτά. Κατά τα άλλα, η συσκευή αποδείχθηκε αρκετά εύχρηστη και το compact design είμαστε βέβαιοι ότι θα κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων εκείνων που προτιμούν ένα πιο “μαζεμένο” σε διαστάσεις κινητό. Μάλιστα, εξαιτίας του ελάχιστου βάρους της (116 γρ.) είναι ένα smartphone που σε καμία περίπτωση δεν κουράζει τον user, ύστερα ακόμη και από πολύωρη χρήση.

    THL T12 (7)

    Όσον αφορά την τοποθέτηση των buttons έχουμε στη δεξιά πλευρά το power on/off button, στην αριστερή τα volume up/down buttons, ενώ στο επάνω τμήμα υπάρχει η microUSB θύρα και το audio input jack. Το THL T12 διαθέτει αποσπώμενη μπαταρία (η οποία διαθέτει χωρητικότητα στα 1800mAh) και αφαιρώντας το καπάκι μπορούμε να διακρίνουμε τις SIM slots, όπως επίσης την υποδοχή για την κάρτα microSD και το ηχείο.

    Οκταπύρηνες επιδόσεις!

    To THL T12 διαθέτει οθόνη 4.5 ιντσών τεχνολογίας IPS με ποιότητα στα 720p και ανάλυση στα 1280×720 pixels (με 326ppi). Τόσο τα ζωντανά χρώματα, όσο και η ευκρίνεια των fonts και των εικονιδίων δεν μας άφησαν παραπονεμένους, όπως επίσης και η φωτεινότητα της, που διαπιστώσαμε ότι κυμαινόταν σε ικανοποιητικά επίπεδα. Σε γενικές γραμμές το display κάνει άριστα τη δουλειά του, ενώ διαπιστώσαμε ότι το κινητό της THL είχε επίσης πολύ καλές γωνίες θέασης.

    THL T12 (2)

    Τσεκάροντας το εσωτερικό του THL T12 βλέπουμε ότι οι κινέζοι κατασκευαστές το τόλμησαν και αντί να ακολουθήσουν την πεπατημένη ενός τετραπύρηνου chipset, προτίμησαν ένα 64-bit octa-core ΜΤ6592Μ της MediaTek (που ειδικεύεται στη χαμηλή κατανάλωση) και που συνοδεύεται από 1GB μνήμης RAM. Το ρολόι του εν λόγω οκταπύρηνου τρέχει στα 1.4GHz και όπως διαπιστώσαμε κάνει πραγματικά εξαιρετική δουλειά στη διαχείριση απαιτητικών εφαρμογών και στη ροή των menus, όπως επίσης και στην πλοήγηση στο Internet. Σε αυτό βοηθάει και το «δοκιμασμένο» vanilla Android 4.4.2 (KitKat), το οποίο διαπιστώσαμε δεν είναι επιβαρυμένο με πολλές εφαρμογές. Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι το THL T12 μας κάλυψε και με το παραπάνω στις καθημερινές μας ανάγκες σε ενημέρωση, επικοινωνία και ψυχαγωγία, ενώ και τα benchmarking αποτελέσματα που μας έδωσε ήταν πολύ καλά, καθώς διαπιστώσαμε ότι ξεπέρασε ακόμη και το πετυχημένο Redmi Note της Xiaomi ή το HTC One.

    THL T12 SCREEN 2 B

    Antutu T12
    Όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο, το THL T12 διαθέτει 8GB (αφήνει γύρω στα 4.2GB ελεύθερα), τα οποία ενδεχομένως να δυσαρεστήσουν τους users που ζητούν το κάτι παραπάνω, ωστόσο η αγορά μίας κάρτας microSD (με ελάχιστο κόστος) μάλλον φαντάζει σε αυτή την περίπτωση ως επιτακτική ανάγκη.

    THL T12 (8)
    Παράλληλα, το dual-SIM THL T12 προσφέρει μία σειρά από επιλογές συνδεσιμότητας στους χρήστες, καθώς υποστηρίζει δίκτυα 3G (GSM 850/900/1800/1900MHz), Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth, GPS, ενώ επιπλέον διαθέτει και FM Radio δέκτη για τους λάτρεις του ραδιοφώνου. Με ευχαρίστηση διαπιστώσαμε ότι δεν του λείπει ουσιαστικά τίποτα, καθώς η κατασκευάστρια του έχει προσθέσει μία σειρά από δυνατότητες και λειτουργίες που βρίσκουμε στα περισσότερα «καλά» και με πιο ισχυρό brand τηλέφωνα της κατηγορίας του. Αναμφίβολα, η εισαγωγή ενός οκταπύρηνου επεξεργαστή σε μία χαμηλού κόστους κατασκευή είναι ένα “πείραμα”, το οποίο στην αρχή δε σας κρύβουμε ότι το αντιμετωπίσαμε με κάποια καχυποψία. Ωστόσο, στην πορεία καταλάβαμε ότι αυτή η επιλογή ήταν άκρως πετυχημένη.

    THL T12 (6)

    Μία συμφέρουσα επιλογή!

    Από το THL T12 φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι camera features, με το κινητό της THL να καλύπτει τις φωτογραφικές ανάγκες των περισσοτέρων mainstream users. O κύριος αισθητήρας του έρχεται μαζί με LED flash και δυνατότητα auto-focus και προσφέρει φωτογραφίες στα 8 MPixel, αλλά και video recording στα 720p. Επιπλέον, για τους λάτρεις των selfies υπάρχει μία μπροστινή κάμερα που παρέχει ποιότητα στα 2 MPixel, καλύπτοντας έτσι και το trend των selfies.  Οι φωτογραφίες της κύριας cam μας εξέπληξαν ευχάριστα, καθώς διαπιστώσαμε ότι ήταν καθαρές με σωστή αναπαραγωγή των χρωμάτων, ακόμη και σε περιπτώσεις που ο φυσικός φωτισμός δεν ήταν και ο καλύτερος. Δε χωράει αμφιβολία ότι οι κατασκευαστές δώσανε προσοχή στην ποιότητα της κυρίας κάμερας, όπου στις περισσότερες των περιπτώσεων η ποιότητα των φωτογραφιών στα low-end smartphones θυσιάζεται στο βωμό της οικονομίας.

    THL T12 PIC 4

    THL T12 PIC 3
    THL T12 PIC 2
    THL T12 PIC 1
    Ολοκληρώνοντας το THL T12 είναι μία συσκευή, η οποία χαρακτηρίζεται από μία πληρότητα και παράλληλα μπορέσαμε να διακρίνουμε σε αυτή μία τίμια προσέγγιση προς τον καταναλωτή. Μπορεί από άποψη επιδόσεων να μην τρελαίνει το Antutu benchmark όπως οι μεγάλες και ακριβοθώρητες ναυαρχίδες, ωστόσο προσφέρει και με το παραπάνω όλα τα basic “εφόδια” που χρειάζεται ο μέσος χρήστης για να απολαύσει πλήρως και χωρίς “εκπτώσεις” τις εφαρμογές της σύγχρονης mobile τεχνολογίας. Εάν προσανατολίζεστε σε μία οικονομική συσκευή (το Τ12  στοιχίζει 134 ευρώ) που να σας βγάλει ασπροπρόσωπους στις καθημερινές εργασίες σας, σίγουρα δε θα χάσετε εάν δοκιμάσετε το THL T12.

    **To THL Τ12 το βρήκαμε από το online κατάστημα dikarto.gr  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles