20.9 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
More

    Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά η διαδικασία για την αποκρατικοποίηση της Cyta

    cyta_office

    Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η διαδικασία για την αποκρατικοποίηση της Cyta, με πρώτιστο στόχο τη μετατροπή της από οργανισμό δημοσίου σε οργανισμού ιδιωτικού δικαίου με μόνο μέτοχο το κράτος ώστε στη συνέχεια να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός πώλησης.

    Ηγετικό ρόλο στη όλη διαδικασία φαίνεται να έχει η Citigroup, που πλαισιώνεται από τον ελεγκτικό οίκο PWC ο οποίος ανέλαβε τη διενέργεια της μελέτης αξιολόγησης του οργανισμού, της διάρθρωσής του, καθώς και της επιχειρηματικής του κατάστασης και πορείας. Η διαδικασία, αναμένεται να ολοκληρωθεί περί το τέλος του έτους με την τελική πράξη πώλησης της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου να τοποθετείται στις αρχές του 2016. Στη διαδικασία αποκρατικοποίησης της Cyta συμμετέχουν συνολικά τέσσερις σύμβουλοι. Η Citi ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος, η PWC ως ελεγκτικός οίκος, ένας νομικός σύμβουλος και ένας σύμβουλος για τεχνικά θέματα.

    Δεδομένου ότι, οι όροι της διαδικασίας, ειδικότερα για τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο, προνοούν το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών του απαιτήσεων να είναι στη βάση τέλους επιτυχίας (success fee), αυτό στην ουσία αποτελεί ένα επιπρόσθετο κίνητρο για την σύμβουλο να ενεργήσει εντός των προκαθορισμένων χρονικών ορίων και να πετύχει την καλύτερη δυνατή τιμή πώλησης της Cyta.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles