18 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
More

    Abbott: Παρουσίασε Testing kit που δίνει αξιόπιστη διάγνωση για τον κορωνοϊό σε 5-15 λεπτά

    Μια νέα συσκευή διαγνωστικού ελέγχου για COVID-19 παρουσίασε η εταιρεία ιατρικών συσκευών Abbott. Πρόκειται για τη νέα προηγμένη συσκευή ID NOW COVID-19 η οποία είναι σε θέση να προσφέρει αξιόπιστη “απάντηση” στον εξεταζόμενο για το αν έχει προσβληθεί ή όχι από τον κορωνοϊό μέσα σε 5 έως 15 λεπτά. Η εταιρεία έλαβε πριν από λίγες μέρες έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) και ετοιμάζεται πλέον να διαθέσει την φορητή αυτή συσκευή προς άμεση χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Σύμφωνα με την Abbott, η συσκευή ID NOW COVID-19 μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα σε κάθε γραφείο γιατρού, νοσοκομείου ή ιατρικού κέντρου και προσφέρει διάγνωση με μεγάλη ακρίβεια, χωρίς να απαιτείται περαιτέρω εργαστηριακός έλεγχος των δειγμάτων. Εάν το δείγμα είναι θετικό, τότε η σχετική επιβεβαίωση μπορεί να εμφανιστεί μέσα σε μόλις 5 λεπτά, ενώ για οριστικό αρνητικό αποτέλεσμα θα χρειαστεί να περάσουν 13-15 λεπτά. Το δείγμα λαμβάνεται με μπατονέτα από τη μύτη ή τον λαιμό του ασθενούς και εισέρχεται απευθείας στη συσκευή. Σύμφωνα με την Abbott, με τη βοήθεια των συσκευών ID NOW COVID-19 θα μπορούν να πραγματοποιηθούν άμεσα περισσότεροι από 50.000 έλεγχοι ημερησίως.

    Σε επικοινωνία που είχε το digitallife.com.cy με την κατασκευάστρια εταιρεία της συσκευής Abbott , ενημερωθήκαμε ότι επί του παρόντος, η συσκευή θα είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ. Ωστόσο, μελετάται από την Abbott η διάθεση των συσκευών και σε άλλες χώρες στο μέλλον, η οποία, όπως μας αναφέρθηκε, θα εξαρτηθεί από τις σχετικές κανονιστικές εγκρίσεις. 

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles