15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Αποκλειστική συνέντευξη Alexander Nozdrin – Xerox: Τι μας επιφυλάσσει το μέλλον της εκτύπωσης;

    Η εκτύπωση είναι κάτι που πολλοί από εμάς κάνουμε καθημερινά, αλλά ελάχιστοι το σκεπτόμαστε. Το κόστος του χαρτιού, του μελανιού, ο χρόνος που αναλώνουμε στην εκτύπωση, το service του εκτυπωτή, είναι πράγματα που παίζουν σημαντικό ρόλο στη λειτουργία μιας επιχείρησης. Η Xerox έχει τεράστια πείρα και τεχνογνωσία πάνω στο κομμάτι αυτό και έτσι δε χάσαμε την ευκαρία να μιλήσουμε με τον κ. Alexander Nozdrin, Software Solutions Business Manager της Xerox (Developing Markets Operations), σε μια αποκλειστική συνέντευξη!

    SONY DSC

    -Ποιο είναι το αποτέλεσμα της εφαρμογής των καινούργιων συστημάτων εκτύπωσης στα έσοδα των επιχειρήσεων, στην παραγωγικότητα και στην μεθοδική λειτουργία;

    A.N.: Με πολύ απλά λόγια, τα προϊόντα αυτά  μας επιτρέπουν να κάνουμε τους πελάτες μας πιο παραγωγικούς. Μπορούμε να τους βοηθήσουμε να κάνουν την ίδια εργασία  γρηγορότερα και με λιγότερα αποθέματα. Εάν είναι πιο παραγωγικοί, είναι και πιο ανταγωνιστικοί. Εάν είναι πιο ανταγωνιστικοί, έχουν περισσότερες ευκαιρίες. Ως Xerox γνωρίζουμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε. Άλλωστε, έχουμε υποστηρίξει πολλές εταιρείες ανά τον κόσμο και πάντα μας χαροποιεί να βοηθάμε τους πελάτες μας να παγιώσουν τη θέση τους στην αγορά.

    -Ποια είναι η επόμενη γενιά υπηρεσιών στην βιομηχανία της εκτύπωσης;

    A.N.: Το να έχεις να διαχειριστείς ένα μεγάλο στόλο από εκτυπωτές και MFPs δεν είναι μια εύκολη δουλειά, απεναντίας είναι χρονοβόρα και πολυδάπανη εργασία. Γι’ αυτό το λόγο κάποιοι πελάτες προτιμούν να αναθέσουν σε εξωτερικό συνεργάτη την διαχείριση των συγκεκριμένων συστημάτων.

    Στη Xerox προσφέρουμε υπηρεσίες που βοηθούν τους πελάτες μας να βελτιστοποιήσουν τις διαδικασίες των εγγράφων τους. Χρησιμοποιούμε Unique Insights, συνεχίζοντας την ανάπτυξη του Xerox® Digital Document Transformation Roadmap, το οποίο επιτρέπει στους πελάτες μας να καταλάβουν «Ποιος» εκτυπώνει «Τι», «Που», «Πότε» και «Γιατί» χρησιμοποιείται το χαρτί, και για «Ποιους» επαγγελματικούς σκοπούς.

    Με αυτόν τον τρόπο διαπιστώνεται το πραγματικό κόστος των εγγράφων για τις επιχειρήσεις και διευκολύνεται η δημιουργία μια στρατηγικής που συνδυάζει λιγότερες εκτυπώσεις με μεγαλύτερη αποδοτικότητα. Αποτέλεσμα που μειώνει σημαντικά το κόστος και αυξάνει την παραγωγικότητα. Οι καινούργιες συσκευές χρησιμοποιούν πιο εξελιγμένη τεχνολογία-για παράδειγμα νέες δυνατότητες τηλεχειριστηρίου- βοηθώντας μας να παρέχουμε πιο γρήγορα καλύτερες υπηρεσίες σε όσους  χρησιμοποιούν τα Managed Print Services της Xerox.

    CONNECT KEY SCREEN VersaLink_B7035_UI

    -Πώς μπορούν οι επιχειρήσεις και οι υπεύθυνοι τους να επωφεληθούν από αυτές τις λύσεις;

    A.N.: Στη Xerox μπορούμε να σας βοηθήσουμε να κάνετε την καθημερινότητα της δουλειάς πιο εύκολη και γρήγορη. Ότι απαιτεί σήμερα 5 λεπτά, με την χρήση της τεχνολογίας μας μπορεί να πάρει μόλις 1 λεπτό αύριο. Ότι κοστίζει 1 Ευρώ σήμερα, μπορεί να σου κοστίσει αύριο μόλις 85 λεπτά. Άρα τo πλεονέκτημα αυτών των λύσεων είναι απλό- περισσότερο όφελος, από πλευράς χρόνου και κόστους.

    -Καινούργιοι πολυχρηστικοί εκτυπωτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν με φορητές συσκευές και το cloud. Ποια είναι τα οφέλη; Τι άλλες εξελίξεις περιμένουμε να δούμε στο κοντινό μέλλον;

    A.N.: Φανταστείτε ότι είστε Διευθυντές του Business Center σε ένα ξενοδοχείο ή διαχειρίζεστε τους εκτυπωτές σε μια Σχολή. Οι πελάτες σας θέλουν να εκτυπώσουν  ή να σκανάρουν αρχεία. Θα ζητούσατε προφανώς τους πελάτες σας να φέρουν τα αρχεία τους σε USB stick ή να  σας τα στείλουν μέσω email. Τότε ο χειριστής σου πρέπει να ανοίξει το αρχείο στον υπολογιστή του, να ανοίξει το παράθυρο του προγράμματος πλοήγησης εκτύπωσης, να αλλάξει τις ρυθμίσεις εκτύπωσης, σύμφωνα με τις ανάγκες του πελάτη , και να το εκτυπώσει. Είναι αυτός ο καλύτερος τρόπος να εκτυπώσεις το αρχείο του πελάτη; Είναι ένας ασφαλής τρόπος δουλειάς; Δεν νομίζω ότι ο υπεύθυνος IT  θα είναι πολύ χαρούμενος εάν ανοίγεις τα αρχεία κάποιου άλλου στον υπολογιστή σου κάθε μέρα. Με αυτόν τον τρόπο είναι δημιουργούνται πολλοί πιθανοί κίνδυνοι, όπως τυχόν παραβιάσεις ασφαλείας στην εταιρεία σου.

    Office

    Υπάρχει ένας άλλος τρόπος. Απλά ζητάς από τον πελάτη να συνδεθεί στον λογαριασμό cloud , διάλεγεις τις ρυθμίσεις εκτύπωσης και εκτυπώνεις το αρχείο του κατευθείαν από το cloud  ή σου το στέλνει απευθείας από το κινητό του. Δεν χρειάζεται να ανοίξεις το αρχείο στον υπολογιστή σου, δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος ασφαλείας και προφανώς δεν χρειάζεσαι χειριστή γι’ αυτή τη διαδικασία. Αυτό είναι ένα πολύ απλό παράδειγμα για το πώς το cloud μας και η τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας μπορούν να μειώσουν τους κινδύνους ασφαλείας και να απλοποιήσουν την όλη διαδικασία.

    Στο πλαίσιο της δουλειάς μου ταξιδεύω πολύ και επισκέπτομαι πολλές διαφορετικές χώρες και γραφεία, επομένως είμαι “Χρήστης εν κινήσει”.Τώρα δεν χάνω το χρόνο μου να εγκαθιστώ οδηγούς εκτύπωσης σε κάθε γραφείο. Οι νέες τεχνολογίες ConnectKey® Mobile Technologies με βοηθούν να εκτυπώνω αρχεία πολύ πιο γρήγορα από πριν. Και όταν μιλάω για τους πελάτες του ConnectKey®, αναφέρομαι και στον εαυτό μου. Διότι πραγματικά, μου αρέσει η νέα τεχνολογία της Xerox γιατί την χρησιμοποιώ κάθε μέρα! Είμαι βέβαιος ότι μέσα στο επόμενο έτος θα δείξουμε νέες τεχνολογίες που  θα είναι ακόμη πιο αποτελεσματικές και πιο εύχρηστες!

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles