15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Panic button στο iPhone 7; Δείτε την πατέντα της Apple που παρέχει νέες λειτουργίες στον fingerprint sensor!

    Ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε από την Apple και εγκρίθηκε αυτή την εβδομάδα δείχνει με λεπτομέρειες πώς ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων της συσκευής (Touch ID) μπορεί, εναλλακτικά, να λειτουργήσει και ως panic batton, όταν ένα συγκεκριμένο δάκτυλο τον πιέσει.

    fingerprint

    Η πατέντα αποκαλύπτει πώς ο fingerprint sensor ενός iPhone μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενεργοποίηση ενός panic mode, που θα καθιστά τα data της συσκευής μη προσβάσιμα από κάποιον χρήστη, ενώ θα οδηγεί τη συσκευή να… προβαίνει σε ενέργειες που θα μπορούσαν να σώσουν ένα χρήστη από δύσκολες καταστάσεις.

    patent1United_Stat

    Ετσι, το activation της κατάστασης… πανικού, θα μπορούσε να συνοδεύεται από την απενεργοποίηση ενός συνόλου λειτουργιών της συσκευής, την απαγόρευση πρόσβασης σε πληροφορίες επαφών, emails και φωτογραφίες ή την ενεργοποίηση κάμερας και μικροφώνου που θα βοηθήσει στην αποκάλυψη της ταυτότητας όποιου προσπαθεί να την κλέψει. Θα μπορούσε επίσης να μεταδώσει ένα σήμα έκτακτης ανάγκης σε μία υπηρεσία μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας ή να ειδοποιήσει μία κοντινή συσκευή. Όλα αυτά, απλά έχοντας “συνδέσει” πριν ένα συγκεκριμένο δακτυλικό σας αποτύπωμα με το panic mode, ώστε, όταν πιέσετε τη συσκευή μ’ αυτό, να το ενεργοποιήσετε.

    patent2

    Σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει τους χρήστες iPhone και να τους προφυλάξει από κλοπές, η Apple φαίνεται πως σκέφτεται περισσότερες λύσεις, μία από τις οποίες περιγράφεται σε αυτή την πατέντα. Ίσως πρόκειται για μία δυνατότητα που θα δούμε στο iPhone 7, συνοδεύοντας άλλες επιλογές που δίνει η Apple έως τώρα για να προστατεύσει τα δεδομένα σας όπως το wipe remotely μίας συσκευής σε περίπτωση που αυτή κλαπεί, καθώς και άλλες σχετικές δυνατότητες που δίνονται στους χρήστες των συσκευών της.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles