20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    «Άρωμα» Κύπρου στην #EURegionsWeek: Στο προσκήνιο το ερευνητικό έργο για το Αστικό μικροκλίμα και το σχεδιασμό Βιώσιμου δομημένου Περιβάλλοντος

    Στο προσκήνιο των δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων (#EURegionsWeek) που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες (φέτος θα λάβουν χώρα από 11-14 Οκτωβρίου), αναμένεται να βρεθεί το ερευνητικό έργο Urban MicroClimate and the Design of Sustainable Built Environments, εταίρος του οποίου είναι το Πανεπιστήμιο Κύπρου, με συντονίστρια τη καθηγήτρια Δρ. Μαρίνα Νεοφύτου.

    Το ερευνητικό έργο Urban MicroClimate and the Design of Sustainable Built Environments στοχεύει στη δημιουργία μιας νησίδας Αριστείας στην Κύπρο στο αντικείμενο του Αστικού Μικροκλίματος και του Σχεδιασμού Βιώσιμου Δομημένου Περιβάλλοντος, συνδυάζοντας όλους τους συμπληρωματικούς σχετικούς πυλώνες επιστημονικής έρευνας στην Κύπρο με σκοπό τη δημιουργία ενός κόμβου ολιστικής τεχνογνωσίας αιχμής στο εν λόγω το θέμα.

    Το συγκεκριμένο έργο θα εξυπηρετήσει τόσο τις ανάγκες της χώρας, ενώ παράλληλα στοχεύει να γίνει ένα διεθνώς αναγνωρισμένο Κέντρο Αριστείας (Νήσος) Αριστείας στο θέμα, καθώς η Κύπρος προβλέπεται να αποτελέσει hot-spot στην παγκόσμια εικόνα της κλιματικής αλλαγής.

    Επιπλέον, θα δημιουργηθεί και θα προωθηθεί μια κουλτούρα Ερευνητικής Αριστείας στον τομέα (και μέσω αυτής και πέραν αυτής) σε φοιτητές, νέους επιστήμονες και ερευνητές, μετατρέποντας τις νέες ερευνητικές γνώσεις που δημιουργούνται στο πλαίσιο του έργου σε ενημερωμένες εμπειρίες δημιουργικής μάθησης για νέους ερευνητές και επιστήμονες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο μέσω στρατηγικά σχεδιασμένων δραστηριοτήτων διδασκαλίας και μάθησης.

    Παράλληλα, θα φέρει περαιτέρω προστιθέμενη αξία καθώς και να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες των υποδομών αιχμής που κατασκευάστηκαν ή/και δημιουργήθηκαν πρόσφατα στην Κύπρο (τόσο στον ερευνητικό φορέα που ανέλαβε το έργο όσο και στους Συνδεδεμένους Εταίρους).

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles