20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Παίζοντας Counter Strike σε Android Wear smartwatch; Το λες και μικρό… “θαύμα”!

    Τα smartwatches και γενικότερα τα wearables δύσκολα μπορούν να συνδεθούν με το mobile gaming, καθώς η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν ορισμένοι τεχνολογικοί “περιορισμοί” κυρίως λόγω της μικρής οθόνης τους που συνήθως λειτουργεί με έναν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα για τον χρήστη. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι τα Android Wear smartwatches δεν έχουν τη δύναμη να τρέξουν ορισμένα (παλιά) games, εάν φυσικά υποστούν τις κατάλληλες “επεμβάσεις”! Ενδεικτική είναι η περίπτωση του tech guru Dave Bennett, o οποίος κατόρθωσε να περάσει το Counter Strike 1.6 σε ένα Nexus smartwatch!

    Counter Strike Android Wear.jpg

    Όπως μπορείτε να φανταστείτε το Counter Strike είναι εντελώς… unplayable (μετά βίας μπορούν να πατηθούν τα touch controls) στη λιλιπούτεια οθόνη του smartwatch, ωστόσο είναι εντυπωσιακό το γεγονός (ένας μικρός άθλος) ότι το εν λόγω smartwatch κατάφερε να “σηκώσει” το ιστορικό shooter που μπορεί να τα έχει τα χρονάκια του, αλλά δεν παύει να αποτελεί ένα παιχνίδι που δεν είναι προσαρμοσμένο πάνω στις ανάγκες μίας wearable συσκευής. Άλλωστε σε επεμβάσεις αυτού του τύπου ποιο πολύ νόημα έχει η “χαρά” του προγραμματισμού παρά το τελικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τον έμπειρο user, για να μπορέσει να τρέξει το Counter Strike σε μία Android Wear συσκευή θα πρέπει αυτό να γίνει με τη χρήση της ειδικής εφαρμογής Xash3D, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες που γνωρίζουν έστω και λίγο προγραμματισμό να τρέχουν παλιούς windows-based τίτλους σε μία Android Wear συσκευή. Εάν σας ενδιαφέρουν αυτού του είδους οι πειραματισμοί δεν χάνετε τίποτα να δοκιμάσετε και εσείς την τύχη σας, ρίχνοντας μία ματιά στο blog του Dave Bennett.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles