15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Δανία: προωθεί νομικό πλαίσιο για καταβολή εισφοράς 6% από τους κολοσσούς του streaming

    Νομοθετικό πλαίσιο για τους διεθνείς κολοσσούς του streamingπροωθεί η Δανία καθώς νομοθέτες της σκανδιναβικής χώρας συμφώνησαν οι διεθνείς υπηρεσίες τηλεοπτικής ροής όπως το Netflix, η Amazon και η Disney, να καταβάλλουν εισφορά 6% επί των εσόδων τους στη χώρα, ώστε με αυτά τα χρήματα να υποστηριχθεί η τοπική τηλεοπτική παραγωγή.

    Το εν λόγω νομοσχέδιο που συμφωνήθηκε το περασμένο Σάββατο 21 Μαΐου 2022, ανοίγει το δρόμο και για τις υπόλοιπες κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ε.Ε που προσπαθούν να εξασφαλίσουν υποστήριξη για την τοπική τηλεοπτική και κινηματογραφική παραγωγή μετά τη ραγδαία αύξηση της δημοτικότητας των υπηρεσιών ροής.

    «Κίνδυνοι για τη δημοκρατία» από τις διεθνείς πλατφόρμες

    «Η Δανία πρέπει να προχωρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο στην παροχή καλών δημόσιων υπηρεσιών σε παιδιά και νέους, που μπορεί να χρησιμεύσει ως πραγματική εναλλακτική λύση στις πλατφόρμες των τεχνολογικών κολοσσών και στο ξένο περιεχόμενο», ανέφερε το Υπουργείο Πολιτισμού σε ανακοίνωσή του το Σάββατο.

    Πρόσθεσε δε ότι το κατακερματισμένο τοπίο των μέσων μετά την είσοδο των παγκόσμιων υπηρεσιών streaming «μπορεί να αμφισβητήσει τη συνοχή και τον δημοκρατικό διάλογο στη χώρα μας».

    Η Ελβετία και η Πορτογαλία έχουν θεσπίσει παρόμοια μέτρα και η Ισπανία πρόκειται να εισαγάγει επίσης τέλος στις μεγάλες διεθνείς πλατφόρμες streaming.

    Οι υπηρεσίες streaming των ΗΠΑ έχουν ήδη πραγματοποιήσει αρκετές παραγωγές στη Δανία. Πρόσφατα, το Netflix συνεργάστηκε με τον  τηλεοπτικό φορέα DR της Δανίας, με σκοπό την παραγωγή της τέταρτης σεζόν του «Borgen» που προβλήθηκε φέτος.

    Διαβάστε επίσης:

    > Netflix: Αυτοί είναι οι κωδικοί που ξεκλειδώνουν «κρυμμένες» σειρές και ταινίες

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles