20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Τα Nexus One που θα πάνε πολύ ψηλά

    Τρία smartphones που θα γίνουν δορυφόροι της γης, εκτοξεύτηκαν την Κυριακή 21/4, στο πλαίσιο της αποστολής Orbital Science Corp ‘s Antares.
    android-phonestat

     

    Σκοπός του πειράματος είναι να αποδειχθεί εάν ένα κοινό smartphone, μπορεί να παίξει το ρόλο του υπολογιστή πτήσης ενός δορυφόρου χαμηλού κόστους.

    Για τις ανάγκες του πειράματος τα στοιχεία κάθε ενός από τα τρία smartphones Google-HTC Nexus One, είναι εγκατεστημένα σε μια τυπική δομή κύβου (cubesat, όπως ονομάζεται από τη NASA), με πλευρά 10 περίπου εκατοστών.

    Ο αντικειμενικός σκοπός, που έχει αναλάβει να εκπληρώσει, κάθε ένα από τα πειραματικά smartphones, είναι να αποστέλλει τακτικά πληροφορίες σχετικά με την λειτουργική του κατάσταση, όπως για παράδειγμα κατά πόσο επηρεάζεται από τις συνθήκες του διαστήματος, τις εναλλαγές θερμοκρασίας και την κοσμική ακτινοβολία. Ταυτόχρονα, οι συσκευές θα λαμβάνουν και θα αποστέλλουν φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης από τις κάμερές τους και θα τις αποστέλλουν στη βάση.

    Η λογική στην οποία βασίζεται η αποστολή της NASA, είναι ότι ένα smartphone, περιέχει όλα τα βασικά στοιχεία που χρειάζεται ένας υπολογιστής πτήσης, όπως γυροσκόπια, διάφορους αισθητήρες, μικροεπεξεργαστή, μνήμη, δέκτη προσδιορισμού θέσης μέσω GPS, κάμερα υψηλής ανάλυσης και κυκλώματα λήψης-μετάδοσης.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles