18 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
More

    Φανταστείτε τα Windows χωρίς το Start button…

    Ναι, έχουν αρχίσει να διαρρέουν φωτογραφίες από το Consumer review του λειτουργικού που αναμένεται να διχάσει τον κόσμο των χρηστών PC. Γιατί; Γιατί, πολύ απλά, απ’ ότι ισχυρίζονται όσοι τα βλέπουν για πρώτη φορά, είναι φτιαγμένα για οθόνες αφής, άρα δεν υπάρχει περίπτωση να τα χρησιμοποιήσουμε σε συμβατικά PC με ευχαρίστηση. Η υποφαινόμενη διαφωνεί, αν και κρατά στο μυαλό της σαν δικλείδα ασφαλείας  ότι θα μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί με την ίδια άνεση το κλασσικό desktop των Windows και όχι το Metro UI με τα «ζωντανά» tiles.

    Αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες που κυκλοφορούν από το σαββατοκύριακο στο internet από το κινέζικο site PCBeta, είναι πρώτα απ’ όλα ότι το σημείο αναφοράς του desktop μας, το κουμπί «Έναρξη» έχει εξαφανιστεί. Η Έναρξη στα Windows, ξεκίνησε από τα Windows 95 και φαίνεται ότι στο νέο λειτουργικό, θα πρέπει να την ξεχάσουμε.

    Στη θέση του θα δούμε μία μπάρα που θα μας δίνει πρόσβαση στις βασικές λειτουργίες του υπολογιστή μας που, όπως φαίνεται στα screenshots από την σχεδόν έτοιμη beta των Windows 8 είναι το ίδιο χρηστικό και ενδεχομένως… ακόμα περισσότερο.

    Από τα screenshots του PCBeta βλέπουμε επίσης την δυνατότητα ομαδοποίησης των εφαρμογών, τις αυτόματες ενημερώσεις του Internet Explorer 10, αλλά και τα διάφορα patterns της σελίδας έναρξης του Metro.

    Η Microsoft έχει υποσχεθεί να δώσει το beta στα τέλη του Φεβρουαρίου. Το περιμένουμε αυτό, καθώς και να δούμε ενεργοποιημένο το Windows Store με ένα ικανοποιητικό αριθμό εφαρμογών. Για να δούμε… θα γίνει;

    Πηγή: PCBeta

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles