BREAKING

Δοκιμάζουμε πρώτοι το ΖΤΕ Skate. Η κρίση μπορεί να περιμένει

Κάποτε οτιδήποτε με ταμπελάκι "made in China" ήταν για τα πανηγύρια. Σήμερα αποτελεί το άγιο δισκοπότηρο κάθε σοβαρού πολίτη με τεχνολογικές ανησυχίες. Μην πας μακριά. Ρίξε μια ματιά στην πορεία της ZTE. Η τελευταία πρόταση τους (που έχω την τύχη να δοκιμάζω αποκλειστικά μετά την παρουσίαση της στη Βαρκελώνη), λέγεται Skate, στην ουσία διαδέχεται το Blade, και κάτι μου λέει πως θα σου αρέσει. Το Skate είναι σαν τον γάμο με προίκα. Δεν τον κάνεις από έρωτα (συνήθως), αλλά η γυναίκα που υπογράφεις αιώνια δέσμευση έχει μόνο να σου προσφέρει.

Παρένθεση: μπορεί να σε ξενερώνει το να διαβάζεις νούμερα σε excel, αλλά είναι χρήσιμο γιατί βγάζεις συμπεράσματα. Όπως για παράδειγμα, ότι σε μια περίοδο που τα οικονομικά των περισσότερων κατασκευαστών κινητής, βήχουν βαριά, η ZTE βγάζει χρήματα. Κλείνει η παρένθεση. Να σου πω λοιπόν δυο λόγια για το Skate. Δεν είναι τόσο τα τεχνικά που κεντρίζουν το ενδιαφέρον, όσο η συσκευή σαν σύνολο και η αίσθηση που σου αφήνει στο τέλος της ημέρας. Και φυσικά η τιμή. "Κάπου μεταξύ 200 και 300 ευρώ με επικρατέστερο σενάριο αυτό των 250" αναφέρει η εδώ αντιπροσωπεία.

Ακού τώρα και τα καλύτερα: οθόνη 4,3 ιντσών WVGA ανάλυσης, με ποιότητα που συναντάς σε συσκευές τουλάχισυον στα διπλά χρήματα. Εντυπωσιακά χρώματα, κάθως πρέπει λευκό και απεικόνιση καλύτερη από οποιοδήποτε ευθέως ανταγωνιστικό μοντέλο. Το φορτίο του Android 2,3 λειτουργικού το έχει αναλάβει ένας 800άρης επεξεργαστής και το ποσό μνήμης που σταματάει στα 512MB. Μην το δένεις κόμπο, όμως οι επιδόσεις ακόμη και τώρα ικανοποιούν, δυο μήνες πριν η συσκευή κυκλοφορήσει - φαντάσου λοιπόν τι να περιμένεις από ένα κομμάτι παραγωγής. Επίσης η κάμερα αποτυπώνει αξιοπρεπείς φωτογραφίες στα 5MP, η μπαταρία μετράει 1.400mAh (που χαρίζουν εύκολα δυο ημέρες αυτονομία) και το πακέτο ακουστικό-μικρόφωνο πυροβολεί ότι κινείται στο χώρο των smartphones και superphones, ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Θέλεις και άλλα; Το δυνατό και καθαρό ηχείο, κάνει παρέα στην καλή ακουστική που έρχεται από την υποδοχή των 3,5 χιλιοστών. Και μια ένσταση: ότι οι press εικόνες δείχνουν την συσκευή με  καπάκι από μαλακό πλαστικό, όταν στη συσκευή που έχω μπροστά μου τη θέση του έχει πάρει ένα σκληρό κάλλυμα, με carbon απόχρωση. Που δεν το λες άσχημο, από την άλλη όμως αφαιρεί πόντους από την συνολική αισθητική. Σε κάθε περίπτωση η ουσία παραμένει: η ποιότητα είναι πολύ καλή και η συσκευή ούτε τρίζει, ούτε προβληματίζει με τη συναρμογή της.

Όπως λένε το fun δεν πεθαίνει στην κρίση. Ίσα, ίσα που απολαμβάνεις περισσότερο όταν το κινητό που απέκτησες, δεν σου κόστισε μια περιουσία. ΔΝΤ μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος.

Υ.Γ. Επειδή η συσκευή είναι προπαραγωγής,  το εκτενές review θα ακολουθήσει μερικές εβδομάδες αργότερα.

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment