20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Σπεσιαλιτέ με… απόκρυφα σημεία ζώων

    Σύμφωνα με τοπικές ρήσεις, οι Κινέζοι τρώνε “οτιδήποτε έχει τέσσερα πόδια με εξαίρεση τα… τραπέζια”, αλλά και “οτιδήποτε πετάει με εξαίρεση τα… αεροπλάνα”.

    Και το φαγητό που σερβίρεται στο εστιατόριο Guo Li Zhuang στο Πεκίνο, το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην κινεζική πρωτεύουσα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, είναι απόδειξη των παραπάνω. Το ιδιαίτερο αυτό εστιατόριο άνοιξε τις πύλες του το 2006, διαθέτοντας πιάτα που έχουν ως κύριο συστατικό τα… γεννητικά όργανα ζώων!

    Αποτελεί υλοποίηση της ιδέας ενός ατόμου, που είναι γνωστός στη χώρα ως “Guo”. Έφυγε από την Κίνα το 1949 κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, μετακόμισε στην Ταΐβάν και κατόπιν στην Ατλάντα, όπου σπούδασε παραδοσιακή κινεζική ιατρική με ειδίκευση στα γεννητικά όργανα ζώων. Πολλοί πιστεύουν, εξάλλου, ότι πρόκειται για μία εξαιρετική τροφή, χαμηλή σε χοληστερίνη, που χρησιμοποιείται και για τη θεραπεία όλων των ειδών των ασθενειών.

    Έτσι, η επιλογή του μενού του Guo Li Zhuang restaurant δεν είναι καθόλου τυχαία, με τους Κινέζους να πιστεύουν ακόμη ότι, μεταξύ άλλων, τα… “μόρια” των ζώων μπορούν να αυξήσουν τη σεξουαλική ικανότητα των ανδρών και να κάνουν το δέρμα των γυναικών να… ξανανιώσει.

    Στην Κίνα η ιδέα “σκίζει” και ήδη υπάρχουν αρκετά μαγαζιά franchise στο Πεκίνο, αλλά και ένα στην Chinatown της… Ατλάντα. Ανάμεσα στα ακριβότερα πιάτα που θα βρείτε στο μενού του εστιατορίου περιλαμβάνονται το πέος βούβαλου (με τιμή καταλόγου πάνω από 220 δολάρια), καθώς και ένα πιάτο με 10 γεννητικά όργανα διαφόρων ζώων (σαν να λέμε ποικιλία!) που κοστίζει 110 δολάρια.

    Για ξεχωριστούς πελάτες, βέβαια, το εστιατόριο προσφέρει ακόμη πιο ιδιαίτερες… “λιχουδιές”, όπως πέος από… τίγρη που πρέπει να παραγγελθεί αρκετούς μήνες πριν και κοστολογείται περί τα 1.500 δολάρια (και κάπου εδώ οι οικολόγοι δε θα ενθουσιαστούν με την ιδέα -ούτε κι εμείς βέβαια- αλλά είπαμε Κινέζοι είναι αυτοί και τρώνε τα πάντα).

    Στο εστιατόριο δεν επιτρέπεται να φάνε άτομα κάτω των 15 ετών, καθώς οι ορμόνες που περιλαμβάνονται σ’ αυτά τα ιδιαίτερα γεύματα μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξή τους. Οι περισσότεροι πελάτες του, πάντως, είναι επιχειρηματίες, καθώς και κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Στη διατήρηση μίας υψηλής πελατείας συντελεί και το γεγονός ότι προστατεύει την ιδιωτική ζωή των πελατών του, καθώς όλα τα τραπέζια βρίσκονται σε private χώρους μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

    Δείτε και ένα video από αυτό το ιδιαίτερο restaurant που φαίνεται να ενθουσιάζει εδώ και χρόνια τους Κινέζους.

    Πηγή: Oddity Central

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles