15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η HTC μας μιλά για το Desire 816, το Power to Give και τα πλάνα της για το μέλλον! Συνέντευξη στο Digital Life! [MWC 2014]

    Μετά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της HTC και στα πλαίσια των επαφών μας στο MWC 2014 της Βαρκελώνης, βρεθήκαμε με τους εκπροσώπους της εταιρείας και είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε κάποιες λεπτομέρειες για τα νέα τους προϊόντα αλλά και τα μελλοντικά σχέδιά τους.

    Μιλήσαμε με την κα. Fiona Naughton, Global Marketing VP και τον κ. Graham Wheeler, Director of Commercialisation Product Management της HTC, οι οποίοι ήταν πρόθυμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας και να λύσουν τις απορίες μας.

    IMG_2424

    Όσον αφορά το νεοανακοινωθέν HTC Desire 816, αποτελεί μόνο ένα από τα μοντέλα της mid-range γκάμας της εταιρείας, στα οποία θα δώσουν βάρος πέρα από την premium οικογένεια των “One”. Η HTC αναμένεται να ακολουθήσει μια νέα προσέγγιση όσον αφορά την ονοματολογία των συσκευών της, εξ’ού και το «816», με κάποια νούμερα να αλλάζουν στους τίτλους των επερχόμενων συσκευών της, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και την κατηγορία τους (π.χ. «826», «836» κ.λπ.). Το “Desire” πάντως θεωρείται ένα επιτυχημένο brand name και θα παραμείνει ως έχει. Έμφαση δώθηκε στην εμπρόσθια κάμερα του Desire 816 αλλά και στην οπίσθια, ενώ παρ’ότι είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, η HTC θεωρεί ότι παραμένει ποιοτικά ανώτερο του ανταγωνισμού στον τομέα της σχεδίασης και της εμφάνισης.

    Δεν υπάρχουν, προς το παρόν, πλάνα για είσοδο της HTC στη low-end αγορά με φθηνότερα μοντέλα, καθώς θέλουν επικεντρωθούν σε ποιοτικές συσκευές μεσαίου και υψηλού κόστους. Όσον αφορά τα λειτουργικά συστήματα, δήλωσαν πως εξετάζουν και παρακολουθούν όλες τις επιλογές τους, χωρίς να «κλειδώνουν» αποκλειστικά στο Android, καλά νέα για τους οπαδούς του Windows Phone αλλά και θιασώτες των νέων OSes.

    Picture 1

    Δεν μπορέσαμε να αποσπάσουμε πληροφορίες για την επερχόμενη ναυαρχίδα της εταιρείας που θα παρουσιαστεί στις 25 Μαρτίου σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο, αλλά το Digital Life θα βρίσκεται στη βρετανική πρωτεύουσα και όταν έρθει η ώρα θα σας παρουσιάσουμε τα πάντα σε πρώτη κάλυψη!

    Κλείνοντας με το νέο iniative της HTC, το “Power to Give”, μπορέσαμε να μάθουμε πως ίσως να μην περιοριστεί σε συμβατότητα με τις “One” συσκευές αλλά εντός του 2014 να επεκταθεί ώστε να λειτουργεί και με τις Desire συσκευές, ή έστω τις ισχυρότερες από αυτές. Με το Power to Give η HTC φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα virtual υπερ-υπολογιστή που θα αποτελείται από εκατομμύρια συσκευές της σε κάθε μέρος της Γης, οι οποίες θα χρησιμοποιούν την επεξεργαστική ισχύ τους για να συμβάλλουν σε επιστημονικά projects που αφορούν την ιατρική, τη βιολογία αλλά και το…διάστημα, μέσω projects όπως το Folding@Home, το SETI@Home κ.λπ. Ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ των διαθέσιμων distributed computing projects ώστε να αφιερώνει την ισχύ του τηλεφώνου του σε αυτό ή αυτά που τον εκφράζουν περισσότερο και τα θεωρεί σημαντικότερα.

    Picture 4

    Τεχνικές λεπτομέρειες δώθηκαν και για τη λειτουργία του Power to Give. Εκτός από τα ήδη γνωστά, δηλαδή το ότι η συσκευή πρέπει να έχει εγκατεστημένο το σχετικό app, να φορτίζει και να είναι συνδεδεμένη στο Wi-Fi για να συμβάλλει, αξίζει να σημειωθεί πως η εφαρμογή δε «ζορίζει» το chipset στο 100% αλλά σε μικρότερο ποσοστό, για μικρότερη έκλυση θερμότητας αλλά και για να μην επηρεάσει τη διάρκεια ζωής του hardware. Επιπλέον, όσον αφορά τη μπαταρία, το app θα ξεκινά να χρησιμοποιεί το chipset μόνο όταν η συσκευή φορτίζει και επιπλέον βρίσκεται σε επίπεδο φόρτισης άνω του 90%, αλλά πριν φθάσει το 100%. Έτσι, αφ’ενός δε κινδυνεύει να μείνει χωρίς μπαταρία ο χρήστης όταν το χρειάζεται, αφ’ετέρου δεν καταπονείται τόσο η ίδια η μπαταρία εξ’αιτίας της διαρκούς φόρτιστης/εκφόρτισης.

    Δυστυχώς το Desire 816 δεν ήταν διαθέσιμο για hands-on δοκιμή αν και το πήραμε στα χέρια μας και το φωτογραφίσαμε, ενώ το νεοανακοινωθέν Desire 610 δε βρισκόταν καν στην έκθεση. Αυτά για την HTC από το MWC 2014, μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες!

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles