15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Τα «βρήκαν» HTC και Nokia εκτός δικαστηρίων

    Συνεχίζεται η «αφαίμαξη» της HTC από τους μεγάλους ανταγωνιστές της, με το τελευταίο παράδειγμα να είναι αυτό της Nokia.

    Ο πρώην κολοσσός που πλέον ανήκει στη Microsoft είχε κινηθεί δικαστικώς ενάντια στην HTC με αφορμή κάποιες πατέντες που παραβίασε κατά την κατασκευή των smartphones της. Το αποτέλεσμα ήταν η HTC να αναγκαστεί να προχωρήσει σε συμβιβασμό, με το ανάλογο τίμημα φυσικά. Με τη συμφωνία των δύο εταιρειών, η HTC θα πληρώσει τη Nokia (δεν μαθεύτηκε το ποσό) για να έχει πρόσβαση σε κάποιες τεχνολογίες της και το δικαίωμα να τις χρησιμοποιεί, ενώ θα συνεργαστούν όσον αφορά τις LTE πατέντες της HTC, αλλά και μελλοντικά πάνω σε λοιπές τεχνολογίες.

    nokia-htc-settle

    Είναι φυσική κι επόμενη η εξέλιξη αυτή, καθώς κανείς δε θέλει να εμπλέκεται σε χρονοβόρες και δαπανηρές δικαστικές διαμάχες, ειδικά ο «μικρότερος» από τους δύο αντίδικους, κινδυνεύοντας μάλιστα να καταδικαστεί και να απαγορευθούν οι πωλήσεις των συσκευών του σε συγκεκριμένες αγορές. Έχει γίνει στο παρελθόν και θα μπορούσε να ξανασυμβεί. Έτσι, οι συμφωνίες για αγορά του δικαιώματος χρήσης πατεντών είναι πλέον μια αναμενόμενη εξέλιξη.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles