15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η Apple σε συζητήσεις για την απόκτηση της εταιρείας πίσω από τον αισθητήρα του πρώτου Kinect

    Όπως διαβάζουμε, η Apple αναζητά τον τρόπο να αποκτήσει την ισραηλινή εταιρεία ημιαγωγών PrimeSense. Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο Calcalist, η αμερικανική εταιρεία προσφέρει το ποσό των 280 εκατ. δολαρίων για να αποκτήσει την εταιρεία που εξειδικεύεται σε 3D αισθητήρες, ενώ μία αντιπροσωπεία στελεχών της PrimeSense έχει ήδη επισκεφθεί το Cupertino, ώστε να συζητήσει το ενδεχόμενο ενσωμάτωσης της τεχνολογίας σε προϊόντα της Apple, όπως iPhone, iPad, αλλά και -γιατί όχι- νέες προτάσεις για το σαλόνι σας που ίσως ετοιμάζει η αμερικανική εταιρεία.

    CAL0196257_l
    Οι επικεφαλής της PrimeSense

    Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Primesense έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τη Microsoft, ενσωματώνοντας την τεχνολογία και τα chips της στο πρώτο Kinect accessory για το Xbox 360.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple στρέφεται στην αγορά του Ισραήλ, επιδιώκοντας να αγοράσει μία εταιρεία κατασκευής εξαρτημάτων. Τον Ιανουάριο του 2012, είχε εξαγοράσει την Anobit, μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στο κομμάτι του flash storage έναντι 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Η τεχνολογία 3D-scanning της PrimeSense χρησιμοποιείται σε περισσότερες από 20 εκατ. συσκευές σε όλο τον κόσμο, διαθέτοντας και αισθητήρες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε smartphones όσο και σε tablets. Η τεχνολογία της μπορεί επίσης να αξιοποιηθεί σε φορητά scanners που μπορούν να παράγουν λεπτομερή έγχρωμα τρισδιάστατα μοντέλα εσωτερικών χώρων.

    Στις πρόσφατες συνεργασίες της περιλαμβάνεται η λύση για τα WAVI Xtion PCs της Asus, ενώ έχει συνεργαστεί επίσης με αρκετές ακόμη εταιρείες από το χώρο της λιανικής πώλησης, της ρομποτικής και της υγείας.

    Οι συζητήσεις με την Apple βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ωστόσο το ενδιαφέρον της αμερικανικής εταιρείας θεωρείται δεδομένο.

    Δείτε ένα video σχετικό με ένα από τα προϊόντα της PrimeSense…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles