15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η Ευρωπαική Διαστημική Υπηρεσία θα στείλει μηνύματα πολιτών στον Πολικό Αστέρα!

    Η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA) συλλέγει μηνύματα από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με σκοπό να τα στείλει σε ένα μέρος που δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του ο άνθρωπος, στον Πολικό Αστέρα. Το μόνο που πρέπει να κάνεις για να στείλεις τις σκέψεις σου στον Πολικό Αστέρα είναι να επισκεφτείς την ιστοσελίδα του «A Simple Response to an Elemental Message» και να πληκτρολογήσεις την απάντηση σου στην ερώτηση «Πως θα διαμορφώσουν οι παρούσες περιβαλλοντικές αλληλεπιδράσεις το μέλλον;».

    δφωψχ

    Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί μια συνεργασία μεταξύ της Διαστημικής Υπηρεσίας, το Κέντρο Τεχνολογίας Αστρονομίας της Αγγλίας, το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και ερευνητές από το Πανεπιστήμιο John Hopkins και το Ευρωπαϊκό Νότιο Παρατηρητήριο. Μόλις η ομάδα τελειώσει με την τοποθέτηση του συνόλου του διαστημικού μηνύματος σε ένα μπουκάλι – η προθεσμία αποστολής των μηνυμάτων τελειώνει στις 16 Σεπτεμβρίου – η διαστημική κεραία της ESA, «Κέρβερος», που βρίσκεται στην Μαδρίτη θα το στείλει στο αστέρι που βρίσκεται 434 έτη φωτός μακριά.

    Πρέπει να απαντήσετε στην συγκεκριμένη ερώτηση, επειδή ο σκοπός της ομάδας είναι η συμμετοχή των ανθρώπων «στον συνεχή διάλογο σχετικά με το πως αντιλαμβάνεται ο πολιτισμός μας συλλογικά τον ρόλο του στην διαμόρφωση του μέλλοντος του περιβάλλοντος και να δημιουργήσουμε ένα μέσο με το οποίο να μπορέσουμε να αναλύσουμε συλλογικά αυτές τις προοπτικές για τα διαπολιτισμικά καθολικά στα πλαίσια της ενιαίας, παγκόσμιας ανθρώπινης κοινότητας». Ακόμα κι αν δεν ενδιαφέρεσαι να συμμετάσχεις σε αυτόν τον συνεχή διάλογο, είναι πολύ κουλ να γνωρίζεις ότι το μήνυμα σου έχει σταλεί στον Πολικό Αστέρα μαζί με άλλα διάσημων επιστημόνων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles