20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Οι ηθοποιοί που γυρίζουν οι ίδιοι τα stunts τους!

    Αποτελεί μία μακρά παράδοση στο Hollywood που κρατάει από την εποχή του βωβού κινηματογράφου. Υπάρχει μία ιδιαίτερη κάστα ηθοποιών που θέλουν να ρισκάρουν και να κάνουν οι ίδιοι τα stunts τους αψηφώντας τον κίνδυνο. Μιλάμε για πραγματικά δύσκολες σκηνές και όχι για μία απλή μπουνιά που ίσα ίσα θα περάσει ξώφαλτση ή ένα ακίνδυνο πέσιμο από την καρέκλα.

    tom-cruise-tower-1024x576

    Οι παρακάτω αστέρες του Hollywood έχουν μία ξεχωριστή… τρέλα μέσα τους, μία μοναδική παρόρμηση να τα κάνουν όλα οι ίδιοι, που δεν αφήνει κανένα επαγγελματία stuntman να τους βγάλει από την δύσκολη θέση. Και πραγματικά ορισμένα από αυτά που έχουν δοκιμάσει είναι θεότρελα.

    Jason Statham
    Ο πρώην αθλητής καταδύσεων για την Ολυμπιακή Βρετανική ομάδα, δεν κάνει πίσω σε τίποτα. Έχει γράψει ιστορία με ατελείωτες ass-kicking στιγμές στη μεγάλη οθόνη, όπου έκανε πολλά τολμηρά από τα οποία όπως λέει η ικανοποίηση που παίρνει στο τέλος δεν συγκρίνεται με τίποτα.

    Burt Lancaster
    Ως επαγγελματίας ακροβάτης ήταν εύκολο για εκείνον να αναλαμβάνει τα δύσκολα γυρίσματα χωρίς δεύτερη σκέψη. Από τα πιο τρομακτικά του ήταν στο The Train, αλλά κυρίως στο The Flame and the Arrow, όπου μόνο η προετοιμασία του για την ταινία περιλάμβανε μαθήματα ιππασίας, τοξοβολίας, τρέξιμο καθημερινά 5 μίλια, βάρη και σκαρφάλωμα με τα χέρια σε κοντάρι πενήντα μέτρων όπου στη κορυφή του μπορούσε να τεντώσει το σώμα του σαν σημαία! Καλά στο Trapeze δεν το συζητάμε, ήταν μέσα στο στοιχείο του.

    https://www.youtube.com/watch?v=5cxkc2H5oRA

    Harrison Ford
    Τον θυμάστε στο τελευταίο Indiana Jones; Αν και 65 τότε ετών δεν είχε πρόβλημα με κανένα stunt, αφήνοντας τους «επαγγελματίες» να σκουριάζουν στα γυρίσματα. Έκανε ο ίδιος το 90% από τα stunts του όπως δήλωσε ο συμπρωταγωνιστής του Shia LeBeouf. Ένα καλό ατύχημα όμως στο Last Action Hero το είχε, όταν τράκαρε ένα αυτοκίνητο σε λεωφορείο.

    Buster Keaton
    Τότε δεν υπήρχαν κόλπα και βοήθεια από τις γωνίες της κάμερας. Ήταν ο πλέον τολμηρός της «βουβής» εποχής, και μάλιστα ο αθεόφοβος αναλάμβανε τα stunts και των συναδέλφων του! Η σκηνή στο Steamboat Bill, Jr. όπου η πρόσοψη του κτιρίου πέφτει και εκείνος περνάει μέσα από το ανοιχτό παράθυρο, εξακολουθεί μέχρι σήμερα να σου κόβει τα ύπατα. Δύο ίντσες απόσταση από τους δύο ώμους, άλλες δύο από το κεφάλι χώρισαν αυτόν από μία μάζα που ζύγιζε έναν τόνο (κυριολεκτικά).

    Jackie Chan
    Ο καλύτερος με τρομακτική διαφορά. Σίγουρα θα έχετε παρακολουθήσει στο τέλος των ταινιών του, τις ατυχίες που του συμβαίνουν στα stunts. Ακόμα και στα 50 plus χτυπάγε και απλώς σηκωνόταν και συνέχιζε το γύρισμα (πλέον στα 62 του τα έχει κόψει τα πολλά extreme). Έχει μώλωπες και σπασμένα κόκαλα, από ξύλα, τραπέζια, μπουκάλια, πτώσεις, έχει αιωρηθεί άπειρες φορές, μας έχει αφήσει άφωνους άλλες τόσες. Το παρακάτω video που θα σας δώσει μία εικόνα για τι περίπτωση μιλάμε.

    https://www.youtube.com/watch?v=HA1ZwbXHGyA

    Tom Cruise
    Ο απόλυτος… τρελός. Έχει δηλώσει πως δεν νιώθει φόβο και δοκιμάζει τα πάντα με μεγάλη ψυχραιμία. Φυσικά εκεί που ξεπέρασε τον εαυτό του ήταν στο Mission: Impossible – Ghost Protocol όπου έκοψε το αίμα εκατομμυρίων θεατών αλλά και των συναδέλφων του. Ρωτήστε και τον Simon Pegg που «έπαθε» όταν τον είδε να… παίρνει τον αέρα του στην κορυφή του Burj Khalifa, το ψηλότερο κτίριο του κόσμου που φτάνει τα 828 μέτρα! Ο Pegg, δήλωσε πως πραγματικά τρομοκρατήθηκε βλέποντάς τον να κάθεται ατάραχος για περίπου μία ώρα (;!). Και εννοείται πως λατρεύει να κάνει όλες τις σκηνές που έχουν να κάνουν με οδήγηση. Αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, ελικόπτερα, τα πάντα όλα. Στο πρόσφατο Mission Impossible πρόσθεσε στο μενού και απογείωση με αεροπλάνο ενώ κρέμεσαι έξω από την πόρτα του!

    Viggo Mortensen
    O Mortensen είχε κάνει ο ίδιος τα stunts του ως Aragorn στην τριλογία του Lord of the Rings ενώ στο Hidalgo είχε γυρίσει όλες τις πολύ δύσκολες σκηνές επάνω στο άλογο το οποίο κάλπαζε σαν τρελό. Μάλιστα ο μύθος τον θέλει να δοκιμάζει και πράγματα που ακόμα και οι stuntmen αρνούνται να κάνουν! Στο Lord of the Rings επέμενε να κρατάει αληθινό σπαθί αντί για ψεύτικο. Τώρα το πως αισθάνονταν οι άλλοι ηθοποιοί στις σκηνές που έπρεπε να γυρίσουν μαζί, είναι μία άλλη ιστορία!

    Burt Reynolds
    Στο φιλμ Sharky’s Machine είχε πηδήξει από το ξενοδοχείο Hyatt Regency στην Ατλάντα, ενώ στο Deliverance είχε κατέβει ένα άγριο ποτάμι με κανό. Στο Navajo’s Land είχε προσληφθεί, νεαρός ακόμα τότε, επειδή ήταν καλός στα stunts και έμοιαζε στον Marlon Brando!

    Zoe Bell
    Νομίζετε πως η Uma Thurman έκανε όλες τις σκηνές της στο Kill Bill; Δεν ήταν εκείνη αλλά η παράτολμη Zoe Bell που έκανε όλα τα ζόρικα γυρίσματα, κάτι που εντυπωσίασε τον Quentin Tarantino, που στο Death Proof την έβαλε να κρέμεται από το καπό ενός Dodge Charger ενώ αυτό έτρεχε σαν τρελό.

    Arnold Schwarzenegger
    O πρώην Κυβερνήτης αναγκάστηκε να γυρίσει πολλά stunts o ίδιος, επειδή πολύ απλά δεν μπορούσε να βρεθεί άλλος στα κυβικά του! Έτσι έχει παλέψει με λύκο, έχει πηδήξει από ύψος 12 μέτρων, αλλά και από αεροπλάνο. Πάντως ο Billy Lucas τον είχε αντικαταστήσει σε πολλές σκηνές (Terminator, Collateral Damage, True Lies), μέχρι που δυστυχώς τραυματίστηκε σοβαρά.

    Angelina Jolie
    H Angelina «φτιάχνεται» με τις δύσκολες σκηνές και πολλοί θα θυμούνται πως περπατούσε στο στενό πρεβάζι του 12οροφου κτιρίου στο Salt, ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό γύρισμα που και μόνο οι φωτογραφίες του είχαν κάνει πολλούς να τρομάξουν. Στο Wanted έκανε διάφορα «ακροβατικά» με το αυτοκίνητο, όπου έγερνε πολύ επικίνδυνα έξω από το παράθυρο ενώ «καθάριζε» τους κακούς με το όπλο της.

    https://www.youtube.com/watch?v=n0ePiJtKEbE

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles