16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η Pylones Hellas «Most Innovative Work-From-Home Plan»

    Σημαντική διάκριση στα ευρέως αναγνωρισμένα, HR Awards και πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία Most Innovative Work-From-Home Plan, απέσπασε η Pylones Hellas, μέλος του κυπριακού ομίλου P.M. Tseriotis Ltd, που δραστηριοποιείται εδώ και 22 χρόνια στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών και ασφάλειας διαδικτύου σε Κύπρο και Ελλάδα άλλα και την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

    Στην συγκεκριμένη κατηγορία, έλαβαν μέρος εταιρείες και οργανισμοί οι οποίοι  με τις προσπάθειες τους συνέβαλαν στη γενικότερη ασφάλεια εν μέσω πανδημίας του COVID-19, επιτυγχάνοντας να συνδυάσουν και να προσφέρουν ιδανικά ενημέρωση, υποστήριξη και ανταμοιβή προς τους εργαζομένους της εταιρείας. Η Pylones Hellas έλαβε το BRONZE βραβείο σε αυτήν την ιδιαίτερη και κυρίως αχαρτογράφητη κατηγορία για δράσεις που αφορούν τόσο στο επαγγελματικό όσο και ευρύτερο κοινωνικό της περιβάλλον.

    Πιο συγκεκριμένα, η Pylones Hellas αντιλαμβανόμενη έγκαιρα τη νέα κατάσταση  προχώρησε συνειδητά και με συνέπεια, στα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και τις προληπτικές ενέργειες κατά της διασποράς του κορωνοϊού στο χώρο εργασίας με το πρόγραμμα «we make IT safe».

    Στο πλαίσιο αυτό, συγκροτήθηκε ειδική ομάδα πρόληψης και ενημέρωσης με σκοπό να επικοινωνεί με τις αρμόδιες αρχές να ενημερώνεται για τις εξελίξεις και τα νέα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν και ταυτόχρονα να δρομολογεί και να συντονίζει τις αντίστοιχες ενέργειες μέσα στην εταιρεία. Με τον τρόπο αυτό οργανώθηκε και υλοποιήθηκε ένα πλήρες σχέδιο για 100% απομακρυσμένη εργασία των εργαζομένων στο σύνολό τους, εξασφαλίζοντας τους την ασφαλή υποδομή και τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να εργαστεί σα να βρισκόταν στον εργασιακό χώρο.

    Το «κρυφό χαρτί» της ψυχολογίας

    Πέραν όμως από τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας μέσω των υποδομών και του εξοπλισμού, έχοντας ως γνώμονα τη δυσκολία των συνθηκών και την πρωτόγνωρη για όλους καθημερινότητα, η εταιρεία επικεντρώθηκε στη δημιουργία και ενίσχυση ενός θετικού κλίματος κατά την εξ αποστάσεως εργασία. Στόχος ήταν η δημιουργία συνθηκών που σκοπό είχαν να καταστείλουν την ένταση και να προκαλέσουν ασφάλεια και ηρεμία.

    Συνειδητά δεν επιλέχθηκε καμία ενέργεια που θα διατάρασσε την μορφή και τους όρους εργασίας που είχαν συμφωνηθεί με κάθε εργαζόμενο, μέτρα όπως αναστολή εργασίας, τροποποίηση ωραρίων κλπ. και ταυτόχρονά δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στις ξεχωριστές ανάγκες κάθε εργαζόμενου ώστε να διατηρηθεί η προσωπική και οικογενειακή ισορροπία.

    Η Νέλλη Δεδεμάδη, HR Manager της Pylones Hellas, μιλώντας σχετικά με την βράβευση τόνισε «Το διάστημα που περάσαμε και συνεχίζουμε να διανύουμε είναι πρωτόγνωρο για όλους μας. Έπρεπε να δράσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά σε αχαρτογράφητα νερά. Έχοντας ως πυξίδα και σημείο αναφοράς τον ανθρώπινο παράγοντα  προχωρήσαμε σε μια σειρά από ενέργειες που κύριο μέλημα είχαν τη δημιουργία κλίματος ασφάλειας και αισιοδοξίας στο εσωτερικό της εταιρείας. Δόθηκε προτεραιότητα και έμφαση στο σημαντικότερο κεφάλαιο της εταιρείας μας – τους ανθρώπους μας – με στόχο να διατηρηθεί η ισορροπία και ευημερία στην εταιρία, στοιχεία απαραίτητα για την επίτευξη των στόχων μας και την άμεση ανταπόκριση στις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν παγκοσμίως.»

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles