16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Οι Science Reactors επιστρέφουν με νέες παραστάσεις!

    Πόσο χιούμορ διαθέτουν οι επιστήμονες; Η επιστήμη μπορεί να γίνει και «απολαυστική»; Πως μπορούμε να κατανοήσουμε απλά επιστημονικά θέματα της καθημερινής μας ζωή με χαμόγελο; Θέλοντας να απαντήσουμε στα ερωτήματα αυτά και να προσεγγίσουμε την επιστήμη ανατρεπτικά, δημιουργήσαμε την ομάδα των Science Reactors.

    science_reactors_3
    Ποιοι είναι οι Science Reactors

    Η ομάδα αποτελείται από νέους επιστήμονες που διακρίθηκαν στον διεθνή διαγωνισμό Famelab, ο οποίος διοργανώνεται εδώ και μια δεκαετία από το Βρετανικό Συμβούλιο με σκοπό την ανάδειξη νέων ταλέντων στην επικοινωνία της επιστήμης. Από το 2014, οι SR δουλεύουν συλλογικά ώστε να βγάλουν τη γνώση από τα στεγανά της όρια και να κεντρίσουν την περιέργεια του νεανικού κοινού για την επιστήμη, με τρόπο ευφάνταστο και διασκεδαστικό. Μεταξύ των μελών της βρίσκονται και άτομα από τον χώρο του Stand up Comedy, που είναι παράλληλα και επιστήμονες.

    16807295_1277054249042110_4313673870398950949_n

    Δράσεις της ομάδας

    Science on Stage (Η επιστήμη επί σκηνής): CSI Science: Έγκλημα στο εργαστήριο και Ατομικοί Διάλογοι: από το σταφιδόψωμο στα κουάρκ. Και οι δύο θεατρικές παραστάσεις αντλούν το υλικό τους από φαινόμενα και δεδομένα των θετικών επιστημών που παρουσιάζονται και εξηγούνται με τρόπο πρωτότυπο όσο και κατανοητό. Τώρα ετοιμάζεται το τρίτο θεατρικό έργο με θέμα τον Δαρβίνο και τη θεωρία της εξέλιξης. Τα κείμενα γράφει η Άννα Χριστοδούλου.

    Stand-up Science (κατά το πρότυπο του Stand-up Comedy) όπου κάθε επιστήμονας επιλέγει να παρουσιάσει με τον ιδιαίτερο χιουμοριστικό του τρόπο ένα επιστημονικό θέμα της αρεσκείας του.

    Η ομάδα έχει πλέον το δικό της πιστό κοινό, καθώς εμφανίζεται σε όλα τα Athens Science Festivals, στη Βραδιά του Ερευνητή, σε Φεστιβάλ Κωμωδίας, στο ΤEDxPatras, ενώ έχει δώσει παραστάσεις στο Θέατρο του Ελληνικού Κόσμου, στο The Hub Events, στο Μαιευτήριο και αλλού με ξεχωριστή επιτυχία!

    Πού

    The Hub Events (Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα, μετρό Κεραμεικός)

    Πότε

    Τετάρτη 15 & 22 Μαρτίου, 21.00’

    Χορηγοί Επικοινωνίας ΑΠΕ-ΜΠΕ, art&life, debop.gr, diorismos.gr, eirinika.gr, επιχειρώ, forfree, openscience, Youth Platform, QualityNet, Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

    Πληροφορίες
    τηλ.: 6974 228637
    email: [email protected]
    [email protected]
    web: www.thehubevents.gr
    fb: https://www.facebook.com/events
    fb: www.facebook.com/sciencereactors

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles