BREAKING

0

Ιδού το παγωτό που δε λιώνει!

Ερευνητές από το κέντρο ανάπτυξης βιοτεχνολογίας στην Kanazawa της Ιαπωνίας βρήκαν μία “φυσική” λύση στο “αιώνιο” πρόβλημα του παγωτού που λιώνει. Με τη χρήση πολυφαινόλης που βρίσκεται μέσα στη …φράουλα, κατάφεραν να διατηρήσουν ένα παγωτό σε μία ζεστή καλοκαιρινή μέρα για ώρες, χωρίς να λιώσει στο παραμικρό.

Kanazawa-ice

Το μυστικό συστατικό ανακαλύφθηκε κατά λάθος, όταν το ερευνητικό κέντρο της Kanazawa είχε ζητήσει από έναν τοπικό σεφ να δημιουργήσει νέα είδη ζαχαροπλαστικής χρησιμοποιώντας πολυφαινόλη φράουλας, σε μια προσπάθεια να βρει νέες χρήσεις για φράουλες που δεν είναι αρκετά καλές για να πωληθούν ως φρέσκα φρούτα.

Kanazawa-ice3

Ο σεφ με έκπληξη διαπίστωσε ότι η πολυφαινόλη έχει “μαγικές” ιδιότητες και ότι μπορούσε σε δοκιμές να προφυλάξει ένα παγωτό από το να λιώσει για αρκετή ώρα.

Kanazawa-ice2

Το Ερευνητικό Κέντρο έχει ξεκινήσει μάλιστα να πουλάει το παγωτό-θαύμα στο κατάστημα Kanazawa Ice, προτού φτάσει στο Τόκιο και την Οσάκα. Είναι ακόμη διαθέσιμο μόνο στην Ιαπωνία, αλλά μάλλον θα το δούμε να υιοθετείται σε άλλα μέρη του κόσμου πολύ σύντομα.

0 Comment

Post a Comment

(required)
(required - never published nor shared)