20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Intel: Ετοιμάζεται να απολύσει χιλιάδες εργαζομένους της, εξαιτίας των ασθενικών πωλήσεων στα PC!

    Τα πράγματα δεν δείχνουν να πηγαίνουν καθόλου καλά με τις πωλήσεις στην αγορά των PC, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αρχίσει να παρατηρείται μια μεγάλη πτώση στις πωλήσεις (έχει περάσει η περίοδος των παχιών αγελάδων λόγω… COVID). Ήδη κολοσσοί της βιομηχανίας προσπαθούν να βρουν τρόπους και λύσεις για τα προβλήματα που έχουν αρχίσει να φαίνονται από τη συρρίκνωση της αγοράς και δυστυχώς από ότι φαίνεται η «λύση» θα είναι σε πολλές περιπτώσεις οι μαζικές απολύσεις εργαζομένων.

    Σύμφωνα με το έγκριτο Bloomberg, η Intel θα είναι μια από τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, όπου οι υπεύθυνοι της σχεδιάζουν να κόψουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, με το εν λόγω report να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο συγκεκριμένος αριθμός ενδέχεται να φτάσει στο 20%. Αν και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία επίσημη τοποθέτηση από τους ισχυρούς ανθρώπους της Intel, ωστόσο δεν αποκλείεται να δούμε κάποιες επίσημες ανακοινώσεις πριν τις 27 Οκτωβρίου, όπου και είναι προγραμματισμένη η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το Γ΄ Τρίμηνο του 2022. Υπενθυμίζουμε ότι με βάση τις προβλέψεις που είχαν γίνει τον Ιούλιο που μας πέρασε, η Intel υπολόγισε ότι τα έσοδα της θα ήταν λιγότερα κατά 11 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με την αρχική πρόβλεψη που είχε γίνει αρκετούς μήνες πριν. Άνθρωποι της αγοράς αναφέρουν ότι οι απολύσεις ενδέχεται να μειώσουν τα λειτουργικά κόστη κατά 15%. Ας ελπίσουμε ότι το παραπάνω report δεν θα επαληθευτεί, γιατί κάτι τέτοιο θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα για την αγορά των PC γενικότερα…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles