15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Να γιατί η οθόνη του iPhone 6 θα είναι το killer χαρακτηριστικό του [report]

    Οι αναφορές θέλουν το iPhone 6 να διαθέτει μία εντυπωσιακή οθόνη, όχι μόνο λόγω του μεγαλύτερου μεγέθους της σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα, ούτε όμως και για το κρύσταλλο ζαφείρι για την προστασία της. Σύμφωνα με όσα γράφει το Forbes, η δυνατότητα που θα απογειώσει την οθόνη της συσκευής θα είναι η χρήση της τεχνολογίας Quantum Dot (QD), η οποία βρίσκεται ήδη στο Kindle Fire HDX, αλλά με βελτιώσεις από την πλευρά της Apple.

    iPhone 6 Concept
    iPhone 6 Concept

    Τα reports θέλουν το iPhone 6, λοιπόν, να προσφέρει “ευρύτερη χρωματική γκάμα” από την πρόταση της Amazon, χωρίς, ωστόσο, η Apple να κάνει συμβιβασμούς και στο κομμάτι της χρωματικής αναπαραγωγής.

    Ένα ακόμη πλεονέκτημα της τεχνολογίας Quantum Dot, που φαίνεται ότι θα αξιοποιήσει η Apple στη νέα της συσκευή, είναι και ότι οι oθόνες που τη χρησιμοποιούν είναι λιγότερο ενεργοβόρες, έχουν μεγαλύτερη φωτεινότητα, χωρίς, ωστόσο, να “στραγγίζουν” εύκολα την μπαταρία.

    Η τεχνολογία Quantum Dot που θα αξιοποιήσει η Apple ίσως προέλθει από συνεργασία της με τη Nanosys, μία εταιρεία με περισσσότερες από 300 πατέντες στις QD οθόνες (αξίζει να σημειώσουμε ότι ένας από τους βασικούς επενδυτές της είναι η Samsung). Παρόλο που δεν επιβεβαιώνουν φυσικά ότι το iPhone 6 θα διαθέτει μία τέτοια οθόνη, τα στελέχη της Nanosys σημειώνουν ότι η τεχνολογία τους μπορεί να αξιοποιηθεί άμεσα από οποιαδήποτε συσκευή – από ένα smartphone έως μία 85άρα TV και ότι το πρώτο QD smartphone θα κυκλοφορήσει στα μέσα της χρονιάς.

    Όσον αφορά, πάντως, τις QD οθόνες, η Apple έχει ήδη κατοχυρώσει και σχετικές δικές της πατέντες, εδώ και τουλάχιστον 18 μήνες, κάτι που σημαίνει πως πρόκειται για μία τεχνολογία που την απασχολεί έντονα. Για να δούμε αν θα τη δούμε, λοιπόν, στο iPhone 6

    Related Articles

    11 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles