20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ιστορική κορυφή: Η Samsung αναμένεται να ξεπεράσει σε κέρδη την Apple το Q2

    Ιστορικό ρεκόρ έρχεται από τη Samsung στο Q2, καθώς τα λειτουργικά κέρδη της αναμένεται να απογειωθούν αλλά και να ξεπεράσουν τον ανταγωνισμό, δηλαδή την Apple, για πρώτη φορά από τότε που οι δύο τους έγιναν οι κυρίαρχοι κατασκευαστές smartphones στον κόσμο.

    samsung

    Ο κολοσσός των ηλεκτρονικών από την Νότια Κορέα εκτιμά ότι τα λειτουργικά κέρδη το δεύτερο τρίμηνο του έτους αναμένεται να φτάσουν στα 14 τρισεκατομμύρια γουάν (10,64 δισ ευρώ), ένα ποσό που αποτελεί μάλιστα ρεκόρ για την εταιρεία.

    Οι πωλήσεις των φορητών συσκευών της Samsung πιστεύεται ότι έχουν βελτιωθεί σημαντικά, με την εταιρεία να ξεπερνά τα προβλήματα που προέκυψαν με το Galaxy Note 7 και τη νέα ναυαρχίδα της εταιρείας, Galaxy S8, να υποστηρίζεται από τεράστιο μάρκετινγκ, που έχει οδηγήσει σε σημαντικές πωλήσεις.

    Η Apple δεν πρόκειται να παρουσιάσει αποτελέσματα για την ίδια περίοδο μέχρι τον επόμενο μήνα, αλλά οι αναλυτές αναμένουν λειτουργικά κέρδη ύψους 10,5 δισ. δολαρίων, μια μικρή αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς η ανάπτυξη του iPhone επιβραδύνεται.

    Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που τα λειτουργικά κέρδη της αμερικανικής εταιρείας θα βρεθούν πίσω από αυτά της Samsung Electronics, από τότε που οι δυο τους έγιναν οι μεγαλύτεροι παίκτες της αγοράς smartphones. Η Samsung και η Apple αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ένα τρίτο των παγκόσμιων πωλήσεων.

    Να σημειωθεί, πάντως, ότι, σε αντίθεση με την Apple, η Samsung δεν παρουσιάζει τα μεγαλύτερα κέρδη από τα smartphones. Έτσι, το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης κερδών είναι πιθανό να οδηγήθηκε από το τμήμα παραγωγής οθονών και μικροτσίπ της εταιρείας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles