20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Καλιφόρνια: Υποδέχεται το νομοσχέδιο “Right to Repair”. Τι προβλέπει για τις επισκευές smartphones

    Η Καλιφόρνια, ακολουθώντας σειρά άλλων πολιτειών στις ΗΠΑ, υποδέχεται το νομοσχέδιο Right to Repair, το οποίο θα απαιτεί από τους κατασκευαστές smartphones να παρέχουν πληροφορίες επιδιόρθωσης, μέρη αντικατάστασης και διαγνωστικά εργαλεία στους κατόχους των προϊόντων και σε ανεξάρτητα επισκευαστικά κέντρα. Η Susan Talamantes Eggman ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες τα σχέδιά της, να προτείνει το νομοσχέδιο το οποίο θα παρέχει στους χρήστες την ελευθερία να επιλέγουν το κατάστημα επιδιόρθωσης της επιλογής τους.

    69950_1520522887-full

    Συγκεκριμένα η Eggman υποστηρίζει: Οι καταναλωτές θα έχουν στο εξής την ελευθερία να επιλέγουν το κατάστημα επισκευής της επιλογής τους για τις ηλεκτρονικές τους συσκευές, μια πρακτική που αν και θεωρούνταν δεδομένη τα προηγούμενα χρόνια, γίνεται εξαιρετικά σπάνια σήμερα. Εκτός από την Καλιφόρνια και άλλες πολιτείες έχουν εισάγει παρόμοια νομοσχέδια, ιδίως μετά το πολυσυζητημένο throttling των iPhone. Βέβαια, η Apple είχε ασκήσει πιέσεις κατά του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, όπως και πολλές άλλες εταιρείες. Στη Nebraska για παράδειγμα, η Apple είχε αναφέρει ότι η έγκριση του Right to Repair, θα καθιστούσε αρκετά εύκολο για τους hackers να μετεγκατασταθούν στην Nebraska.

    Η Apple αυτή τη στιγμή, απαιτεί από τους χρήστες που έχουν έχουν στην κατοχή τους κάποιο προϊόν το οποίο χρειάζεται επισκευή να επισκεφθούν κάποιο Apple retail store ή Apple Authorized Service Provider. Μάλιστα, επιδιορθώσεις από τρίτους που δεν είναι Apple Authorized Service Providers, μπορεί να οδηγήσουν στην απώλεια της εγγύησης για τη συσκευή.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles