15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ξεκίνησε η καταβολή της κρατικής χορηγίας σε επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζομένους

    Ξεκίνησε η σταδιακή καταβολή της κρατικής χορηγίας σε επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζομένους υποκείμενους σε ΦΠΑ, με σκοπό την κάλυψη ενοικίων, δόσεων και άλλων λειτουργικών εξόδων. Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζόμενοι που εμπίπτουν στον σχέδιο δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση. Η χορηγία θα καταβάλλεται απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό της κάθε επιχείρησης, σύμφωνα με τα στοιχεία που διατηρεί το Τμήμα Φορολογίας.

    Δικαιούχοι της χορηγίας είναι οι ακόλουθοι:

    • Επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζόμενοι υποκείμενοι σε ΦΠΑ, που παρουσιάζουν μείωση του κύκλου εργασιών τους το 2020 σε σύγκριση με το 2019, τουλάχιστον 35%, λόγω των περιοριστικών μέτρων που λήφθηκαν για αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19. Όσον αφορά επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζόμενους που δραστηριοποιούνται στον τομέα του  λιανικού εμπορίου, των οποίων έχει ανασταλεί ή επηρεαστεί η δραστηριότητά τους τον Ιανουάριο του 2021, η σύγκριση θα γίνεται με τον Ιανουάριο του 2020.
    • Νέες επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζόμενοι υποκείμενοι σε ΦΠΑ, που δραστηριοποιήθηκαν εντός του 2020 και παρουσίασαν μειωμένο κύκλο εργασιών τουλάχιστον 35%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μέσο κύκλο εργασιών του τομέα της οικονομικής δραστηριότητάς τους το 2019.

    Όσον αφορά επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζομένους που δραστηριοποιούνται στον τομέα του λιανικού εμπορίου, των οποίων έχει ανασταλεί ή επηρεαστεί η δραστηριότητα τον Ιανουάριο του 2021, λόγω των περιοριστικών μέτρων που λήφθηκαν για αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19, η σύγκριση του κύκλου εργασιών θα γίνεται με τον Ιανουάριο του 2020.

    Όσες επιχειρήσεις δεν έχουν κοινοποιήσει στο παρελθόν το IBAN του τραπεζικού τους λογαριασμού στο Τμήμα Φορολογίας (μόνο για σκοπούς ΦΠΑ) μπορούν να το κάνουν τώρα αποστέλλοντας ηλεκτρονικά συμπληρωμένο το έντυπο ΤΦ1900 μαζί  με φωτοαντίγραφο πιστοποιητικού του πιστωτικού ιδρύματος με τα στοιχεία του δικαιούχου και το IBAN.

    Τέλος, σημειώνεται πως σημαντικός αριθμός οικονομικών δραστηριοτήτων εξαιρούνται και δεν καλύπτονται από το Σχέδιο Εφάπαξ Κρατικής Χορηγίας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles