12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Μιλήστε εύκολα όταν ταξιδεύετε, με το Google Maps

    Με το Google Maps τα ταξίδια έχουν γίνει πιο εύκολα από κάθε άλλη φορά. Χάρη στις αυτόματα μεταφραζόμενες κριτικές, μπορείτε να εξερευνήσετε μια γειτονιά πριν κλείσετε εκεί ξενοδοχείο, να πάρετε οδηγίες καθ’ οδόν προς τον προορισμό σας – ακόμα και να δείτε ποια κοντινά εστιατόρια προτείνουν οι κάτοικοι της περιοχής.

    g1

    Όταν όμως βρίσκεστε σε μια ξένη χώρα, τη γλώσσα της οποίας ούτε διαβάζετε αλλά ούτε μιλάτε, μπορεί να είναι δύσκολο να τα βγάλετε πέρα – κυρίως αν χρειαστεί να μιλήσετε με κάποιον. Θυμηθείτε, για παράδειγμα, το άγχος σας όταν χρειάστηκε κάποια φορά να συνεννοηθείτε με έναν οδηγό ταξί ή να ζητήσετε οδηγίες από έναν περαστικό στη γλώσσα τους.

    Για να βοηθήσει σ’ αυτό, η Google συνδέει ακόμη περισσότερο μεταξύ τους το Google Maps και το Google Translate. Αυτόν το μήνα προσθέτει μια ακόμη μεταφραστική υπηρεσία, που επιτρέπει στο τηλέφωνό σας να εκφωνεί το όνομα και τη διεύθυνση ενός σημείου στην τοπική διάλεκτο. Πιέστε απλώς το νέο εικονίδιο του μεγαφώνου δίπλα στο όνομα ή τη διεύθυνση που αναζητάτε και το Google Maps θα τα προφέρει δυνατά, διευκολύνοντας σημαντικά τις μετακινήσεις σας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε μια πιο περίπλοκη συζήτηση, το Google Maps θα σας συνδέσει πολύ γρήγορα με την εφαρμογή Google Translate.

    Η τεχνολογία μετατροπής κειμένου σε λόγο αναγνωρίζει αυτόματα τη γλώσσα που χρησιμοποιεί το τηλέφωνό σας, ώστε να καθορίσει τα σημεία στα οποία ίσως χρειαστείτε μεταφραστική βοήθεια. Για παράδειγμα, αν το τηλέφωνό σας είναι ρυθμισμένο στην αγγλική γλώσσα και εσείς αναζητάτε ένα ενδιαφέρον αξιοθέατο στο Τόκιο, θα δείτε δίπλα στο όνομα και τη διεύθυνση του σημείου το νέο εικονίδιο του μεγαφώνου και έτσι θα μπορείτε να έχετε τη μετάφραση που χρειάζεστε σε πραγματικό χρόνο.

    Η νέα αυτή υπηρεσία θα αρχίσει γίνεται διαθέσιμη μέσα στον επόμενο μήνα σε Android και iOS, με υποστήριξη για 50 γλώσσες αρχικά και περισσότερες στη συνέχεια.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles