18.1 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
More

    MTN: Επενδύει στην πράσινη ενέργεια εγκαθιστώντας 45 φωτοβολταϊκούς σταθμούς

    Σημαντική εξοικονόμηση πόρων και προπαντός, μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης πέτυχε η MTN, με την πρωτοβουλία της να εγκαταστήσει υβριδικά φωτοβολταϊκά συστήματα για τη λειτουργία των σταθμών βάσης της.

    Στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου ενεργειακής αναδιάρθρωσής  που ξεκίνησε  η εταιρεία το 2012, προχώρησε και εγκατέστησε μέχρι σήμερα συνολικά 45 υβριδικά φωτοβολταϊκά συστήματα, εκ των οποίων τα τελευταία 15 εντός του Ιουλίου. Με τον τρόπο αυτό η ΜΤΝ  κατάφερε να παράγει ηλεκτρικό ρεύμα, αντικαθιστώντας έτσι τις ενεργοβόρες ηλεκτρογεννήτριες.

    Σε κάθε σταθμό εγκαταστάθηκαν 2.15 Kwp φωτοβολταϊκών πλαισίων, τα οποία μέσω της ηλιακής ενέργειας παράγουν κατά μέσο όρο 10 Kwh την ημέρα και διασφαλίζουν την άρτια ηλεκτροδότηση του σταθμού. Τα φωτοβολταϊκά συστήματα εξοικονομούν συνολικά 427.500 λίτρα πετρελαίου ετησίως, δηλαδή 9.500 λίτρα πετρελαίου ανά σταθμό. Η εντυπωσιακή εξοικονόμηση καυσίμων που προκύπτει συνοδεύεται από την εξίσου δραστική μείωση της εκπομπής ατμοσφαιρικών ρύπων. Πλέον οι σταθμοί της MTN παράγουν 1.110.000Kg λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο, με κάθε σταθμό να παράγει στο ίδιο διάστημα μειωμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 24.665Kg.

    Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η στρατηγική του Ομίλου MTN ενσωματώνει τις πράσινες μορφές ενέργειας και την υιοθέτηση σύγχρονων πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης. Εξάλλου, δεν είναι καθόλου τυχαία η κατάταξή του Ομίλου MTN στις 500 κορυφαίες επιχειρήσεις για το 2014, σύμφωνα με την Newsweek Green Rankings. Πρόκειται για μία από τις πλέον αναγνωρισμένες αξιολογήσεις εταιρικών περιβαλλοντικών επιδόσεων διεθνώς, καθώς στη διαμόρφωσή της συμμετέχουν το περιοδικό Newsweek, η Corporate Knights Capital, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που εξειδικεύονται στο χώρο της βιώσιμης ανάπτυξης, ακαδημαϊκοί φορείς και ανεξάρτητοι εκτιμητές.

    MTN Solar Power

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles