20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η έξυπνη βαλίτσα που σε ακολουθεί… σαν κατοικίδιο (vid)

    Αυτή είναι μία… hands-free βαλίτσα, η οποία θα σε απαλλάξει, κυριολεκτικά, από ένα από τα πράγματα που μισείς στο ταξίδι σου. Το να σέρνεις τη βαλίτσα σου όλη την ώρα. Έχει σχεδιαστεί από την ισραηλινή Nua Robotics, αποτελώντας μία πρόταση που μπορεί να σε ακολουθεί σαν να είναι το “κατοικίδιό” σου.

    NUA-smart-suitcase-02

    Μπορεί να συνδεθεί με μία εφαρμογή για smartphone μέσω Bluetooth ώστε να την ελέγχεις από εκεί. Διαθέτει ενσωματωμένο αισθητήρα κάμερας που μπορεί να σε “δει” και να σε ακολουθήσει γύρω από επίπεδες επιφάνειες, όπως π.χ. πατώματα αεροδρομίων. Έρχεται ακόμη με αντικλεπτικό σύστημα για να μη τη χάσεις από κάποιον επιτήδειο, ενώ… σαν “κερασάκι στην τούρτα”, διαθέτει power pack που μπορεί να φορτίσει τις συσκευές σου.

    NUA-smart-suitcase-01

    Η NUA δοκιμάζει ακόμη την έξυπνη αυτή βαλίτσα πραγματοποιώντας βελτιώσεις σε χαρακτηριστικά, ωστόσο ελπίζουν να είναι έτοιμη για να κυκλοφορήσει στην αγορά σε έναν περίπου χρόνο.

    Θέλουν επίσης να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία της και σε πολλές ακόμη συσκευές, όπως… καρότσια σούπερ μάρκετ, διευκολύνοντας άτομα με κινητικές δυσκολίες ή ηλικιωμένους.

    NUA-smart-suitcase-03

    Ακολουθεί το σχετικό video, σημειώνοντας ότι πρόκειται για το prototype και όχι για το τελικό μοντέλο που ετοιμάζει η εταιρεία, το οποίο θα μοιάζει πιο πολύ σε… κανονική βαλίτσα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles