21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Ο κόσμος προτιμά πλέον τα φτηνότερα smartphones

    Για πολλά χρόνια οι χρήστες αναζητούσαν τον τρόπο να αποκτήσουν ένα high-end smartphone ακόμη κι αν έπρεπε να “ματώσουν” οικονομικά. Φαίνεται όμως πως αυτή η εποχή έχει περάσει ανεπιστρεπτί και τώρα τα οικονομικά smartphones έχουν μπει δυναμικά στο παιχνίδι.

    Tourist-using-a-mobile-in-009

    Φυσικά, παίζει ρόλο και το ότι η διαχωριστική γραμμή μεταξύ των κατηγοριών στα smartphones είναι λιγότερο… ορατή από ποτέ, καθώς ακόμη και αρκετά προσιτές σε κόστος συσκευές είναι κατασκευασμένες από ποιοτικά υλικά και διαθέτουν τεχνικά χαρακτηριστικά που ικανοποιούν κάτι παραπάνω από το μέσο χρήστη. Ολοένα και περισσότερες κατασκευάστριες δίνουν έμφαση σε mid-range σειρές τους, ενώ η επίθεση των Κινέζων έρχεται και με low-cost συσκευές και έχει μεγαλύτερη ποιότητα (και γκάμα) από ποτέ.

    Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Counterpoint Research, οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές smartphones έχουν αυξήσει τις επιλογές προσιτών συσκευών στο πορτφόλιό τους, προκειμένου να ικανοποιήσουν την αυξανόμενη ζήτηση της αγοράς για φθηνότερα smartphones. Όπως σημειώνεται, η κάτω των 300 δολαρίων σειρά smartphones της Samsung είχε το 40% των πωλήσεων των μοντέλων της εταιρείας το 2014, με τον αριθμό να αυξάνεται σε 54% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Τα τηλέφωνα του Κορεάτη κατασκευαστή με τιμές κάτω από το όριο των 200 δολαρίων έχουν επίσης απογειωθεί σε πωλήσεις: από 10% το 2014 σε 41% το Μάιο του τρέχοντος έτους.

    Και το πορτφόλιο της LG έχει αντίστοιχα νούμερα, καθώς το 65% αποτελείται από μοντέλα κάτω των 300 δολαρίων. Η Apple, από την άλλη πλευρά, λέγεται ότι θα κυκλοφορήσει πιο “φθηνές” συσκευές φέτος. Βέβαια, στην περίπτωση των iPhone, ο αναλυτής θεωρεί προσιτές συσκευές εκείνες που βρίσκονται κάτω από το όριο των 500 δολαρίων. Μέχρι πέρυσι, μόλις το 10% των smartphones της Apple έπεσε κάτω από αυτό το όριο τιμής, φέτος όμως το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει έως και το 30%, χάρη στο νέο iPhone SE 16GB και 64GB που κοστολογείται στα $399 και $499 αντίστοιχα.

    Άλλος για οικονομικά smartphones;

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles