16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    O Watson supercomputer της IBM “ανοικτός” στους developers και στο… cloud

    Εδώ και καιρό, η IBM έχει γνωστοποιήσει τις προθέσεις της να κάνει τον Watson supercomputer της κάτι περισσότερο από έναν πανίσχυρο συμμετέχοντα στο game Jeopardy!

    Τώρα, πέρα από τις προσπάθειες για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του στο κομμάτι της υγείας ή του customer care, προχωράει ακόμη περισσότερο, έχοντας ως στόχο, μέσα στο 2014, να παρέχει πρόσβαση σε developers στον υπερυπολογιστή, ένα πραγματικά σημαντικό βήμα προς τη χρήση του από περισσότερο κόσμο, μέσω ενός Watson cloud service.

    ibm-watson

    Αυτό σκοπεύει να το επιτύχει, διαθέτοντας ένα API που θα επιτρέπει σε προγραμματιστές να δημιουργήσουν εφαρμογές “χτισμένες” πάνω στις φυσικές “γλωσσικές” ικανότητες, αλλά και τη database του Watson. Είναι η πρώτη φορά που δίνεται μία σχετική δυνατότητα σε developers, μέσα από ένα API το οποίο, όπως λέει η ίδια η ΙΒΜ, είναι ιδιαίτερα απλό. Οι ερωτήσεις θα μπορούν να στέλνονται με ευκολία στον Watson, επεξεργασμένες με φυσικούς γλωσσικούς αλγορίθμους και οι απαντήσεις να δίνονται μέσω link με πληροφορίες από τη βάση δεδομένων του υπολογιστή.

    Στην IBM πιστεύουν ότι ο Watson έχει πλέον “ωριμάσει” και έχει τη “νοημοσύνη” να μπορεί να ανταποκρίνεται σε ερωτήσεις κοινού (και όχι απλά σε τυποποιημένες στα πλαίσια ενός τηλεπαιχνιδιού). Με τη νέα υπηρεσία που ετοιμάζουν και θα λειτουργεί προφανώς μέσω cloud, καθώς και τη δυνατότητα πρόσβασης σε third-party developers, ο Watson θα μπορεί να είναι προσβάσιμος από πολύ περισσότερο κόσμο. Ήδη, τρεις εταιρείες είναι συνεργάτες της IBM έχοντας υπογράψει συμβόλαιο για τη χρήση του API της και, το επόμενο διάστημα, φανταζόμαστε ότι θα υπάρξουν πολλές περισσότερες. Σε κάθε περίπτωση, όταν μιλάμε για ένα τέτοιο supercomputer, το να μπορούν να αξιοποιηθούν οι δυνατότητές του από όσο το δυνατόν περισσότερους, μόνο ευχάριστο νέο μπορούμε να το θεωρήσουμε, οπότε περιμένουμε το 2014 με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles