16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Περαιτέρω βελτίωση παρουσίασε το οικονομικό κλίμα στην Κύπρο τον Μάιο 2021: Αύξηση του Δείκτη Οικονομικής Συγκυρίας κατά 7,6 μονάδες

    Σημαντική βελτίωση κατέγραψε  το οικονομικό κλίμα στην Κύπρο τον Μάιο 2021, με τον Δείκτη Οικονομικής Συγκυρίας (ΔΟΣ) να αυξάνεται κατά 7,6 μονάδες σε σύγκριση με τον Απρίλιο 2021. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου (ΚΟΕ), η αύξηση του ΔΟΣ τον Μάιο, οφείλεται στην ενδυνάμωση του επιχειρηματικού κλίματος σε όλους τους τομείς.

    Ειδικότερα, στις υπηρεσίες το κλίμα ενισχύθηκε περαιτέρω ως αποτέλεσμα βελτίωσης της τρέχουσας κατάστασης και προς τα πάνω αναθεώρησης των προσδοκιών για τον κύκλο εργασιών κατά το επόμενο τρίμηνο.

    Σε ότι αφορά το λιανικό εμπόριο το κλίμα καλυτέρευσε κυρίως λόγω πιο αισιόδοξων εκτιμήσεων για τις πωλήσεις του επόμενου τριμήνου.

    Την ιδία περίοδο οι επιχειρήσεις στον τομέα των κατασκευών αξιολόγησαν λιγότερο αρνητικά τα υπό εξέλιξη έργα τους και αναθεώρησαν προς τα πάνω τις προσδοκίες για τον αριθμό των εργαζομένων τους, με αποτέλεσμα την καλυτέρευση του κλίματος στον κλάδο.

    Η άνοδος του κλίματος στη μεταποίηση προήλθε τόσο από βελτίωση της τρέχουσας κατάστασης όσο και από πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις για τη μελλοντική παραγωγή.

    Τέλος, τον Μάιο το κλίμα ανάμεσα στους καταναλωτές δε σημείωσε ουσιαστική μεταβολή  και παρέμεινε  στα  ιδία επίπεδα του Απριλίου. Οι απαντήσεις των καταναλωτών σχετικά με την πρόσφατη και μελλοντική οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών τους, τη μελλοντική οικονομική κατάσταση της Κύπρου και μελλοντικές δαπάνες για μεγάλες αγορές, δε σημείωσαν ουσιαστικές μεταβολές συγκριτικά με τον Απρίλιο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles