BREAKING

PNOĒ: Μια πρωτοποριακή, φορητή, χαμηλού κόστους και υψηλής ακρίβειας συσκευή από ένα ελληνικό start up

H Endo Medical, ένα ελληνικό startup, μέσα από την πρωτοποριακή συσκευή PNOĒ, έρχεται να προσφέρει σημαντικές καινοτομίες στους τομείς της υγείας και της διατροφής.

pnoe3

Μέχρι σήμερα, ένα τυπικό check-up δεν επιτρέπει μία απόλυτα ολοκληρωμένη εξέταση του καρδιολογικού, πνευμονολογικού και μεταβολικού συστήματος. Το γνωστό Test Κόπωσης είναι σε θέση να εντοπίσει ένα μικρό ποσοστό των καρδιακών νοσημάτων, η Σπιρομέτρηση μπορεί να διαγνώσει μόνο συγκεκριμένες περιπτώσεις πνευμονολογικών ασθενειών, ενώ η Μέτρηση Βασικού Μεταβολισμού Ηρεμίας, που είναι απαραίτητη για τη δημιουργία διατροφικού πλάνου, δεν εφαρμόζεται σχεδόν ποτέ.

Η λύση έρχεται από την PNOĒ, μία φορητή, χαμηλού κόστους και υψηλής ακρίβειας συσκευή, η οποία αναλύει την ανθρώπινη αναπνοή και επιτρέπει την παρακολούθηση της απόδοσης του πνευμονολογικού και καρδιοαγγειακού συστήματος. Τα δεδομένα που προκύπτουν από την ανάλυση, που είναι γνωστή ως Καρδιοπνευμονική Δοκιμασία Άσκησης (CPET), είναι απολύτως χρήσιμα για τη διαμόρφωση του βέλτιστου και εξατομικευμένου πλάνου διατροφής και άσκησης του ατόμου που υποβάλλεται σε αυτή. Συγκεκριμένα, η PNOĒ αναλύει μια σειρά βιοδεικτών και εξάγει συμπεράσματα σχετικά με τη διατροφή και άσκηση που πρέπει να ακολουθεί κάθε άνθρωπος σε καθημερινή βάση, εκτελώντας παράλληλα μια γενική ανάλυση του πνευμολογικού και καρδιοαγγειακού συστήματος. Μέχρι σήμερα αντίστοιχες δυνατότητες παρέχονται αποκλειστικά από ιατρικές συσκευές κόστους άνω των $30,000.

Όπως σημειώνει ο Πάνος Παπαδιαμάντης, ένας εκ των δύο ιδρυτών της Endo Μedical και του εταιρικού σχήματος PNOE: «Η τεχνολογία που έχουμε αναπτύξει εκδημοκρατίζει τεχνικές και μετρήσεις που στο παρελθόν ήταν προσβάσιμες μόνο σε νοσοκομειακό περιβάλλον. Η μέτρηση της PNOĒ® επιτρέπει την πλήρη και ολοκληρωμένη αξιολόγηση του καρδιακού, πνευμονολογικού και μεταβολικού συστήματος ενός ανθρώπου, με ένα εύκολο σε διαδικασία και σύντομο σε χρονική διάρκεια test 10 λεπτών».

Ο έτερος συνιδρυτής Απόστολος Ατσαλάκης δίνει έμφαση στις εκτεταμένες δοκιμές του προϊόντος επί ελληνικού εδάφους με τη συμμετοχή καταξιωμένων Ελλήνων επιστημόνων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Στο πλαίσιο των δοκιμών της PNOĒ είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με ελληνικές εταιρείες, ασφαλιστικούς οργανισμούς και νοσοκομειακές μονάδες εγνωσμένου κύρους. Καθοριστική είναι η συμβολή των 10 εξειδικευμένων επαγγελματιών, που η εταιρεία μας απασχολεί στους τομείς της Κλινικής Διατροφολογίας, της Αναπνευστικής και Καρδιοαγγειακής Λειτουργίας, της Μηχανολογίας, της Ηλεκτρολογίας, των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και του Βιομηχανικού Σχεδιασμού, με την υποστήριξη των οποίων είμαστε σε θέση να έχουμε ένα άρτιο προϊόν για την παγκόσμια αγορά».

pnoe

Η εταιρεία ENDO Medical
Η ENDO Medical ξεκίνησε ως νεοφυής εταιρεία στη Silicon Valley, τον Απρίλιο του 2016, με στόχο να κάνει προσιτή την τεχνολογία ανάλυσης της ανθρώπινης αναπνοής σε ένα ευρύτερο κοινό ενώ έχει ενεργή παρουσία στο Palo Alto της Καλιφόρνια. Οι ιδρυτές της Απόστολος Ατσαλάκης και Πάνος Παπαδιαμάντης απολαμβάνουν ήδη διεθνή αναγνώριση τόσο από την επιστημονική όσο και από την επιχειρηματική κοινότητα. Με διαφορετικούς τομείς εξειδίκευσης, αποτελούν μία δυναμική επιχειρηματική δυάδα που στο ενεργητικό της διαθέτει: συμμετοχή στη λίστα «Forbes Under 30» για την Ευρώπη, συμμετοχή στην επιτροπή έγκρισης επιστημονικών άρθρων του Οίκου Institute of Physics, εμπειρία στην ανάπτυξη start-up -με άντληση κεφαλαίων 700,000 ευρώ σε προηγούμενο εταιρικό σχήμα- καθώς και εμπειρία στην ανάπτυξη prototypes, όπως το prototype που αποτέλεσε τη βάση για το εμπορικό προϊόν PNOĒ.

Η εταιρεία PNOĒ
H εταιρεία PNOĒ, με έδρα την Αθήνα, είναι ο ευρωπαϊκός βραχίονας της ENDO Medical. Από τις αρχές του 2017 η εταιρεία PNOĒ διατηρεί ένα πλήρως εξοπλισμένο κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης στην Αθήνα για τους σκοπούς ανάπτυξης της ομώνυμης συσκευής, έχοντας ήδη εξασφαλίσει, μέσω της μητρικής Endo Medical, χρηματοδότηση $3,000,000. Η εταιρεία απασχολεί ήδη 10 άτομα.

www.pnoecvd.com

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment