20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Rush: Μία αξέχαστη κόντρα της Formula 1 θα αναβιώσει στη μεγάλη οθόνη

    Μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε η αποδοχή και επιτυχία του συγκλονιστικού ντοκιμαντέρ, Senna, που μίλησε για τον απόλυτο μύθο της Formula 1 με ανθρώπινο, μεστό τρόπο. O Ron Howard (A Beautiful Mind, Apollo 13) που φαίνεται πως είχε τις κεραίες του τεντωμένες, έκρινε πως υπάρχει πολύ εύφορο έδαφος στο συγκεκριμένο χώρο, και σκηνοθετεί και αυτός μία “motor racing” ταινία. Και δεν πρόκειται ξανά για κάποιο ντοκιμαντέρ ή ένα φανταστικό story, αλλά κάτι βγαλμένο από την σκληρή, αδίστακτα καμία φορά πραγματικότητα του συναγωνισμού της F1.

    To φιλμ Rush, που τα γυρίσματά του ξεκίνησαν και επίσημα, επικεντρώνεται στη δραματική σεζόν του 1976, μία χρονιά όπου οργίασαν οι κατηγορίες για δολοπλοκίες, πισώπλατα καρφώματα, ενώ τα τρομακτικά ατυχήματα παραλίγο να κοστίσουν ζώες. Πρωταγωνιστές και φυσικά αντίπαλοι δεν ήταν άλλοι από τον Βρετανό ήρωα και playboy James Hunt και τον σκληροτράχηλο, μεθοδικό Αυστριακό, Niki Lauda. H MacLaren της σταθερότητας εναντίον της Ferrari του στυλ. Με το σενάριο να είναι στα χέρια του Peter Morgan, που μας έχει δείξει τι μπορεί να κάνει στο The Queen και στο πολύ πρόσφατο Tinker, Tailor, Soldier, Spy, οι προσδοκίες για το έργο είναι πραγματικά πολύ μεγάλες. Όσο για τους δύο βασικούς ρόλους, ο Chris Hemsworth θα ερμηνεύσει τον Hunt (που πέθανε το 1993 σε ηλικία μόλις 45 ετών), ενώ τον Lauda θα παίξει ο Daniel Bruhl. To budget λέγεται πως θα φτάσει τα 100 εκατομμύρια, με τα γυρίσματα να γίνονται σε Βρετανία, Γερμανία, Αυστρία.

    Και λίγο F1 ιστορία για να καταλάβετε για τι μεγέθους κόντρα μιλάμε… O Hunt κέρδισε το πρωτάθλημα του 1976 με έναν πόντο διαφορά. Ο Lauda τότε, ήθελε τόσο πολύ να τον κερδίσει, που επέμεινε να επιστρέψει στους αγώνες μόλις έξι εβδομάδες μετά το τρομακτικό ατύχημα που είχε στο Γερμανικό grand prix, στο οποίο έχασε ένα αυτί και έπεσε σε κώμα από τα εγκαύματα. Λόγω αυτού του ατυχήματος είχε χάσει δύο αγώνες, με τον Hunt να καλύπτει τη διαφορά αν και βρισκόταν πολύ πίσω στην βαθμολογία. Στον τελευταίο αγώνα στην Ιαπωνία που έγινε κάτω από απίστευτη βροχή, ο Lauda μετά από δύο γύρους εγκατέλειψε νωρίς στον αγώνα “διαμαρτυρόμενος” με αυτόν τον τρόπο για τις συνθήκες (άλλοι λένε πως δεν μπορούσε καν να ανοιγοκλείσει το μάτι του λόγω των εγκαυμάτων από το ατύχημα!), ενώ ο Hunt, που κατάφερε τελικά να τερματίσει τρίτος και να κερδίσει το πρωτάθλημα, ήταν τόσο εκτός εαυτού, που χρειάστηκε ώρα μέχρι να τον ηρεμήσουν και να συνειδητοποιήσει πως ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής.
    Παρακάτω ένα clip για τον James Hunt και την χρονιά του 1976…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles