20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Σε πτώση οι μετοχές της Samsung μετά την ανάκληση των Galaxy Note 7

    Αυτά καλό είναι να μη γίνονται, ειδικά σε τόσο μεγάλες εταιρίες-κολοσσούς όπως η Samsung. Η χρηματιστηριακή αξία της νοτιοκορεάτικης εταιρείας είναι από τη Δευτέρα μειωμένη κατά 15,9 τρισ. γουόν, ή 12,7 δισ. ευρώ, σημειώνοντας μεγάλη πτώση μετά την ανάκληση 2,5 εκατομμυρίων από τα πρώτα Galaxy Note7, λόγω του επιβεβαιωμένου κινδύνου ανάφλεξης της μπαταρίας τους. Το θέμα έχει κοστίσει ήδη αρκετά στην εταιρία, αφού οι επενδυτές χάνουν την εμπιστοσύνη τους, μετά από σειρά απαγορεύσεων μεταφοράς Note 7 εν πτήσει από αεροπορικές εταιρείες σε ΗΠΑ, Αυστραλία και Σιγκαπούρη την περασμένη εβδομάδα, ενώ εκτιμάται ότι η εταιρεία θα χάσει περί τα 5 δισ. δολάρια εσόδων λόγω δεκάδων περιστατικών ανάφλεξης Note7.
    samsungΟικονομικοί αναλυτές συμφωνούν ότι η αρνητική επίδραση της ανάκλησης αυτής δεν μπορεί παρά να αφήσει σημάδια στην Samsung, η οποία εκτιμούν ότι θα χρειαστεί να επενδύσει πολλά στο μάρκετινγκ για να ανακτήσει την καλή εικόνα που είχε εξασφαλίσει για την ποιότητα κατά την κατασκευαστική διαδικασία. Ο νοτιοκορεάτικος κολοσσός είχε επιχειρήσει να προπορευτεί στο γύρο του τετάρτου τριμήνου, του εορταστικού, από την Apple παρουσιάζοντας το Note7 στις 19 Αυγούστου.

    H εταιρεία έχει ανακαλέσει όσα Note7 πρόλαβε να διαθέσει μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες. Θα χρειαστεί χρόνος και χρήμα όμως μέχρι να ξεχάσουν οι τελικοί χρήστες τα 35 περιστατικά ανάφλεξης που αναγνωρισμένα σημειώθηκαν σε ανύποπτους ανθρώπους που φόρτιζαν το νέο, και υψηλού κόστους, κορυφαίο κινητό τους που είχε ήδη λάβει διθυραμβικές κριτικές.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles