15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Στη Σύνοδο των Υπουργών Τηλεπικοινωνιών της ΕΕ συμμετείχε η Υπουργός Μεταφορών, Βασιλική Αναστασιάδου

    vasiliki anastasiadou

    Στις εργασίες της 3ης Υπουργικής συνάντησης της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης (ΑΕΣ) και στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Τηλεπικοινωνιών της ΕΕ συμμετείχε η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κα Βασιλική Αναστασιάδου. Οι δύο συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Βουκουρέστι, το διήμερο 28 Φεβρουαρίου και 1η Μαρτίου 2019, αντίστοιχα. Στα πλαίσια της Συνόδου για την ΑΕΣ η κ. κύπρια Υπουργός σημείωσε ότι η Κύπρος καλωσορίζει την υπογραφή σχετικής διακήρυξης και συμμερίζεται τις προσπάθειες προώθησης της Ψηφιακής Οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων και των προσπαθειών εναρμόνισης των ψηφιακών αγορών μεταξύ των κρατών – μελών της ΑΕΣ και της ΕΕ.

    Σε ότι αφορά το άτυπο Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών, οι υπουργοί εξέφρασαν απόψεις για τη διαμόρφωση της ψηφιακής πολιτικής για το μέλλον.  Η κα. Αναστασιάδου, επεσήμανε ότι σε κρίσιμους τομείς που θα επηρεάσουν σημαντικά στο άμεσο μέλλον τη ψηφιακή οικονομία αλλά και την κοινωνία, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, θα είναι αναγκαία περαιτέρω ολοκλήρωση εντός της ΕΕ, ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί επάξια και να κατέχει ηγετική θέση σε παγκόσμια κλίμακα. Τόνισε παράλληλα πως σε μία Ευρώπη συνοχής, θα πρέπει να προωθήσουμε την συμπερίληψη, τη συμμόρφωση με τις ηθικές αρχές και τη γεωγραφική ισορροπία στις επενδύσεις για έρευνα και ανάπτυξη, ιδίως για νεοφυείς επιχειρήσεις και για τα ΜΜΕ.

    Η υπουργός ανέφερε επίσης πως η νέα πρωτοβουλία για τη δημιουργία των Ψηφιακών Κέντρων Καινοτομίας θα φέρει τις νέες τεχνολογίες πιο κοντά στη βιομηχανία αλλά και στο δημόσιο τομέα. «Ισχυρή Κυβερνοασφάλεια και Τηλεπικοινωνιακές υποδομές ψηλών ταχυτήτων, συμπεριλαμβανομένων και των δικτύων 5 γενεάς θα συμβάλουν στην υλοποίηση των στόχων αυτών. Παράλληλα, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η έλλειψη επιστημόνων στους σχετικούς τομείς, με κατάλληλη εκπαίδευση και προσέλκυση καταλλήλων ατόμων», κατέληξε η κα. Αναστασιάδου.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles