15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Apple και Samsung οι εταιρείες που «αγαπούν» περισσότερο οι κατασκευαστές κλώνων!

    Όλοι γνωρίζουμε ότι εδώ και πολλά χρόνια στην Κίνα λειτουργεί μία ολόκληρη «βιομηχανία» παραγωγής… συσκευών κλώνων. Κινέζοι κατασκευαστές που συνηθίζουν να γεμίζουν την αγορά με no-name προϊόντα τα οποία σε μερικές περιπτώσεις μπορείς εύκολα να τα καταλάβεις και σε άλλες… δεν παίρνεις είδηση! Αν και είναι σύνηθες να «κοπιάρονται» συσκευές από διάφορες εταιρείες, ωστόσο τα smartphones της Samsung έχουν την… “τιμητική” τους.                  

    Clones (1)

    Αυτό φαίνεται και από το νέο report που έδωσε στη δημοσιότητα το AnTuTu, όπου σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν, 2.64% των 17.424.726 smartphones που χρησιμοποιήθηκαν στα benchmarking tests ήταν κλώνοι. Μάλιστα, 36.23% των… «μαϊμούδων» ανήκαν στην οικογένεια των Galaxy της Samsung, ενώ ένα ποσοστό της τάξεως του 7.72% ήταν ψεύτικα iPhones. Η συσκευή πιο κοπιαρίστηκε πιο πολύ ήταν το Galaxy S7 Edge (ευρωπαϊκή έκδοση), με την κινεζική έκδοση του προαναφερθέντος μοντέλου να καταλαμβάνει την δεύτερη θέση και το Galaxy 7 να έρχεται τρίτο. Ενδεικτικό είναι ότι οι «μαιτρ» των κλώνων δεν δίστασαν να κλωνοποιήσουν ακόμη και… flip phones. Με τα νέα high-end smartphones που μας ετοιμάζουν όλες οι εταιρείες για το 2018 είναι σχεδόν βέβαιο ότι η αγορά θα πλημμυρίσει από συσκευές – κλώνους, οι οποίες μπορεί ναι μεν είναι να είναι φθηνότερες, αλλά όπως και να το κάνεις εμπεριέχουν πάντοτε το ρίσκο της μη ομαλής λειτουργίας.

    Kinita klwnoi

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles