20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Σταματήστε να είστε βαρετοί. Μπορείτε να γίνετε υπέροχοι, με τρία μόνο βήματα

    Υπάρχουν άνθρωποι ενδιαφέροντες, και άνθρωποι όχι και τόσο ενδιαφέροντες. Άνθρωποι που έχουν να πουν κάτι ή πιστεύουν σε κάτι και άνθρωποι άνυδροι και αδιάφοροι. Πώς μπορείτε να γίνετε ενδιαφέροντες και να κερδίζετε τις εντυπώσεις; Πώς γίνεται να σταματήστε να είστε βαρετοί και να καλλιεργείτε το ενδιαφέρον των άλλων γύρω σας; Ε λοιπόν, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Η μαγεία, άλλωστε, δεν έχει να κάνει με ζητήματα χαρακτήρα.

    Ο Jeff Atwood, founder του blog Codding Horror, εξηγεί τη διαδικασία της πορείας ενός ανθρώπου από το να είναι ανιαρός και αδιάφορος μέχρι να είναι «υπέροχος και εκπληκτικός», σε τρία απλά βήματα. Και αναφέρεται στα projects που αναλαμβάνει ως προγραμματιστής, αλλά αυτό έχει λίγη σημασία. Δείτε γιατί.

    Κακά τα ψέματα, πριν πετύχετε σε κάτι, θα πρέπει να κάνετε λάθος και να αποτύχετε. Και θα αποτυγχάνετε κάθε φορά που θα το δοκιμάζετε, μέχρι να βρείτε τον τρόπο να το κάνετε καλά. Ότι κι αν είναι αυτό. Βήμα πρώτο; Σταματήστε να φοβάστε την αποτυχία. Σταματήστε να φοβάστε αν θα σας απαντήσει το κορίτσι που φλερτάρετε ή αν ο τύπος με τον οποίο ανταλλάξατε τηλέφωνα θα σας θεωρήσει «εύκολη» αν του στείλετε μήνυμα. Κάντε αυτό που θέλετε κι έχετε ανάγκη να κάνετε κι ας είναι λάθος. Αν αποδειχτεί λάθος, θα ξέρετε ότι θα πρέπει να το χειριστείτε με διαφορετικό τρόπο. Αν δεν αποδειχθεί λάθος, το γεγονός ότι ξεπεράσατε τις φοβίες σας και το τολμήσατε, σας έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

    Όχι, δεν μιλάμε για οδηγίες φλερτ. Μιλάμε για την τόλμη να δοκιμάζει κανείς να κάνει πράγματα, χωρίς να φοβάται την αποτυχία. Η αποτυχία είναι στο πρόγραμμα και δεν είναι το τεράστιο τέρας που συχνά φανταζόμαστε. Μάλιστα, ένα από τα πράγματα που θα σας κάνουν τρομερά ενδιαφέροντες είναι να τολμάτε να αποτυγχάνετε, δημοσίως. «Τι; Να δοκιμάσω κάτι καινούριο, να αποτύχω και να το κάνω όλο αυτό μπροστά στους φίλους μου;» Ε, ναι! Και μπροστά σε όλο τον κόσμο. Είναι χίλιες φορές πιο ενδιαφέρον να κάνετε ένα  epic fail δημοσίως, παρά να κάνετε ένα epic… nothing. Ότι κι αν αποφασίσατε να κάνετε λοιπόν, κάντε το δημόσια. Αν έχετε μία ενδιαφέρουσα ιδέα, πείτε την δημόσια. Χρησιμοποιήστε τα κοινωνικά σας δίκτυα και το Internet. Το Internet που έχει καταρρίψει τα φυσικά όρια που παλιότερα περιόριζαν τον κόσμο. Τα μόνα όρια που μπορούν να μπουν πια, είναι τα όρια που βάζουμε εμείς στον εαυτό μας.

    Ασχοληθείτε με κάτι ενδιαφέρον. Μία μεγάλη ιδέα, θα είναι μία ιδέα που θα λύνει κάποιο πρόβλημα, θα διασκεδάσει τους ανθρώπους, ή θα τους κάνει να αισθανθούν ότι έχουν τον έλεγχο. Διαλέξτε την ιδέα σας. Κι αν κάποιος σας ρωτήσε «ε, και;» κι εσείς δεν μπορείτε να επιχειρηματολογήσετε υπέρ της ιδέας σας, τότε ξέρετε πως δεν ήταν και τόσο καλή. Δοκιμάστε όμως.

    Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά; Αφορμή είναι ένας προγραμματιστής που «ζει» μέσα στο Internet για να κάνει πράγματα. Αιτία όμως γι αυτό το post είναι να «ξυπνήσουμε» από τον λήθαργο της ατολμίας μας και να δοκιμάσουμε να κάνουμε κάτι. Κάτι για εμάς ή κάτι για τους άλλους. Να γίνουμε  «υπέροχοι».

     

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles