16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Το κινητό σου κάνει μικροβιολογικές εξετάσεις; Ναι, λέμε!

    Μία ομάδα ερευνητών από το Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Daejeon της Κορέας προσπαθεί να αντικαταστήσει τη λήψη αίματος και άλλες μικροβιολογικές εξετάσεις με μία… οθόνη αφής!

    Έτσι, λοιπόν, μην αποκλείεις σύντομα να μπορείς να… φτύνεις το κινητό σου κι αυτό να σου κάνει διάγνωση για διάφορα προβλήματα υγείας. Η ιδέα είναι να χρησιμοποιηθεί ο τρόπος που μία οθόνη μπορεί να ανιχνεύσει τα δακτυλικά σου αποτυπώματα, για να αναλύσει το… σάλιο σου. Οι περισσότερες οθόνης αφής είναι capacitive, λειτουργούν δηλαδή με βάση το γεγονός ότι το δάκτυλό σου περιέχει ηλεκτρικό φορτίο. Αλλά οι πιο πολλές είναι περισσότερο ευαίσθητες απ’ ό,τι πραγματικά χρειαζόμαστε, οπότε μπορούν να αξιοποιηθούν και για να αναλύσουν το περιεχόμενο του… σάλιου σου.

    Μέχρι στιγμής, τα παιδιά από την Κορέα έχουν πραγματοποιήσει κάποια πειράματα για τα βακτήρια που προκαλούν χλαμύδια, χρησιμοποιώντας μία συσκευή multi-touch μεγέθους ενός iPhone. Προσπαθούν όμως να αναπτύξουν μία τεχνική που μπορεί να εντοπίσει ακόμη περισσότερα μικρόβια.  Ελπιδοφόρο ακούγεται και δε θα μας χάλαγε να το χρησιμοποιήσουμε, απλά μετά θα χρειάζεται να καθαρίζουμε καλά την οθόνη του κινητού μας, εεε;

    Πηγή: Gizmodo

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles