BREAKING

3

Τα Windows 10 δεν τρέχουν παλιά games που διαθέτουν DRM copy protection!

Πριν από μερικά χρόνια και συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα από το 2000 έως το 2010, πολλές ήταν οι εταιρείες ανάπτυξης video games που πάνω στην προσπάθεια τους να προστατεύσουν τους τίτλους τους από την πειρατεία είχαν βασιστεί στο πρότυπο ασφαλείας SafeDisc και Securom DRM (Digital Rights Management). Μάλιστα, το ελαττωματικό σύστημα DRM στο παρελθόν αποτέλεσε πολλές φορές το μήλον της έριδος, ανάμεσα στους gamers και στους υπευθύνους των εταιρειών ανάπτυξης, καθώς δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που λόγω της υπερβολικής προστασίας, το DRM δεν άφηνε τους users να τρέξουν το παιχνίδι τους, παρόλο που ήταν αυθεντικό!

Protected Disc

Το συγκεκριμένο σύστημα copy protection πλέον δεν χρησιμοποιείται, καθώς όχι μόνο δημιουργούσε προβλήματα, αλλά παράλληλα αποδείχθηκε και "παιχνιδάκι" στα χέρια των hackers, έχοντας αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα. Τώρα με τα Windows 10, o "τρόμος" που ακούει στο όνομα DRM επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς όπως έγινε γνωστό από τη Microsoft, το νέο OS απορρίπτει ως ασύμβατα τα περισσότερα games που φέρουν προστασία τύπου DRM! Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ιθύνοντες της Microsoft, το νέο λειτουργικό δεν επιτρέπει οποιαδήποτε "σχέση" με την DRM προστασία, καθώς η συγκεκριμένη τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα στους hackers να διεισδύσουν με μεγαλύτερη ευκολία στα άδυτα του συστήματος, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για την "επώαση" ισχυρών viruses που ενδεχομένως να έχουν ολέθρια αποτελέσματα για τη σταθερότητα του συστήματος. Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια λίστα με τα games τα οποία δεν τρέχουν στα Windows 10, ωστόσο βαρύγδουποι και γνωστοί τίτλοι όπως τα Grand Theft Auto III, Battlefield 1942 και The Sims ενδεχομένως να μην μπορούν να συνεργαστούν με τα Windows 10. Από ότι φαίνεται η Microsoft με την περίπτωση των Windows 10 κλήθηκε να απαντήσει στο δίλλημα συμβατότητα ή ασφάλεια, με την εταιρεία από το Redmond να επιλέγει την ισχυρότερη ασφάλεια.

SOURCE

3 Comments

 • begar
  21 Αυγούστου 2015 at 15:40

  Η Microsoft θα την πατήσει με τα windows 10, όπως την πάτησε με τα Vista.
  Ήδη, μετά από 20 μέρες χρήσης, ξήλωσα τα win 10 από το desktop μου και επέστρεψα στα win 7.

  Πολλά προβλήματα.
  Δεν ξέρω τι λένε τα τεστ στα διάφορα site, αυτό που ξέρω είναι ότι:
  α. Είναι πολύ πιο αργά.
  β. Δεν μπορείς να δεις τηλεόραση, αν έχει δέκτη
  γ. Δεν δέχεται εγκατάσταση drivers, χωρίς ψηφιακή υπογραφή (ζητάει μια πιο μπερδεμένη διαδικασία, με αμφίβολα αποτελέσματα).
  δ. Επιμένει στο μοντέλο της google, δηλ. προσπαθεί σώνει και καλά να σε βάλει να αποκτήσεις λογαριασμός email στο outlook.com.
  ε. Από πεπειραμένο χρήστη σε καθιστά άσχετο, γιατί έχουν αλλάξει θέση όλα και πρέπει να ψάχνεις κάθε φορά από την αρχή να βρεις που είναι η κάθε ρύθμιση (κλασική μαλακία της Microsoft.).

  Προσωπικά, εδώ και 3 χρόνια χρησιμοποιώ στο laptop μου LINUX MINT και έχω βρει την υγειά μου. Όλα δουλεύουν μια χαρά, χωρίς προβλήματα και περιορισμούς. Το θεωρώ ως το καλύτερο λειτουργικό που υπάρχει αυτή τη στιγμή και είναι ΔΩΡΕΑΝ. Εννοείται ότι ΔΕΝ παίζω παιχνίδια, αν και μαθαίνω από άλλους ότι με τη χρήση steam μπορούν να παίξουν πολλά παιχνίδια και σε linux.

 • Πέτρος Κυπραίος
  19 Αυγούστου 2015 at 16:06

  Είπες τη μαγική λέξη «No-CD Crack»… Λογικά οτιδήποτε θα παρακάμπτει το DRM και που πρόκειται φυσικά για λύσεις που δεν είναι τόσο νόμιμες, αλλά κάνουν τη δουλειά τους (Η Microsoft μάλλον δεν θα σου πει ποτέ τρέξε το NO-CD Crack), σίγουρα θα βοηθάει ώστε να ξεπεραστεί οποιοδήποτε πρόβλημα συμβατότητας…

 • Ιωάννης-Πάρις Παχής
  19 Αυγούστου 2015 at 15:26

  To Battlefield 1942 πάντως, με No-CD Crack , σε Windows 10 αναβάθμιση από 7 τρέχει κα-νο-νι-κό-τα-τα (και καλύτερα από τα 7 στα οποία κόλλαγε στο φόρτωμα)