21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Υπάλληλοι της Apple δεν θέλουν να επιστρέψουν στα γραφεία: ζητούν να αποφασίζουν μόνοι τους το μοντέλο εργασίας

    Ο επικεφαλής της Apple, Τιμ Κουκ, ανακοίνωσε ότι από τις 5 Σεπτεμβρίου θα πρέπει όσοι εργάζονται στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Καλιφόρνια να προσέρχονται τουλάχιστον τρεις μέρες την εβδομάδα στα γραφεία της εταιρείας. Να σημειωθεί ότι στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας εργάζονται περίπου 12 χιλιάδες άτομα ενώ ο συνολικός αριθμός εργαζομένων της σε όλο τον κόσμο πλησιάζει τις 165 χιλιάδες.

    Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή δεν άρεσε σε αρκετούς εργαζομένους οι οποίοι προτιμούν να εργάζονται από το σπίτι καθώς έχουν πλέον οργανώσει τη ζωή τους με αυτόν τον τρόπο. Αυτοί οι εργαζόμενοι δημιούργησαν μάλιστα μια ομάδα την οποία αποκαλούν «Apple Together» η οποία εκπροσωπεί όσους αντιδρούν στην επιστροφή στα γραφεία τους.

    Όπως αναφέρεται σε δήλωση της ομάδας Apple Together «Η απόφαση για επιστροφή στο γραφείο τρεις μέρες και δύο μέρες να υπάρχει τηλεργασία δεν δείχνει καμία ευελιξία. Ζητούμε να μπορούμε να αποφασίζουμε μόνοι μας το μοντέλο εργασίας που λειτουργεί καλύτερα για τον καθένα από εμάς. Σταματήστε να μας συμπεριφέρεστε σαν να είμαστε μικρά παιδιά».

    Στην εν λόγω δήλωση γίνεται επίσης αναφορά σε μια ατάκα του συνιδρυτή και επί πολλά χρόνια επικεφαλής της Apple Στιβ Τζομπς που είχε πει «Δεν έχει νόημα να προσλαμβάνεις έξυπνους ανθρώπους και να τους λες τι να κάνουν. Προσλαμβάνουμε έξυπνους ανθρώπους για να μας λένε αυτοί τι να κάνουμε».

    Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη δήλωση της συγκεκριμένης ομάδας των εργαζόμενων της Apple «Εδώ είμαστε λοιπόν, οι έξυπνοι άνθρωποι που προσλάβατε και σας λέμε τι να κάνετε: Παρακαλούμε να μην μπαίνετε στο δρόμο μας, δεν υπάρχει μια λύση που να ταιριάζει σε όλους, αφήστε μας να αποφασίσουμε εμείς πώς μπορούμε να εργαστούμε με τον πιο αποδοτικό αλλά και σωστό για τη ζωή μας τρόπο».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles