21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Space Invaders. Το κλασικό arcade μεταφέρεται στον κινηματογράφο!

    To arcade Space Invaders που κυκλοφόρησε το 1978 ήταν ένα από πρώτα shooters και δικαιολογημένα συγκαταλέγεται στα πιο ιστορικά video games που παρουσιάστηκαν ποτέ. Μάλιστα, το 1980 που έκανε την εμφάνιση του για το Atari 2600, έγινε η αιτία για να τετραπλασιαστούν οι πωλήσεις του συστήματος, θέτοντας έτσι τις βάσεις για τη χρυσή εποχή των video games. O δημιουργός του, ιάπωνας Tomohiro Nishikado, εμπνεύστηκε το στυλ παιχνιδιού του Space Invaders από το Breakout και το Star Wars, όπου στόχος του gamer είναι να κατευθύνει σωστά τις βολές από ένα laser κανόνι για να αναχαιτίσει τα κύματα των εχθρικών εξωγήινων, οι οποίοι κινούνται απειλητικά προς το μέρος του.

    space Invaders

    Το δημιούργημα του Tomohiro Nishikado δεν άργησε να γίνει ένα φαινόμενο της gaming και ποπ κουλτούρας, για αυτό και σήμερα δικαιολογημένα συγκαταλέγεται στα πιο αγαπητά και αναγνωρίσιμα games όλων των εποχών. Οι δαιμόνιοι παραγωγοί του Hollywood που ψάχνουν διαρκώς για φρέσκες ιδέες, οι οποίες θα μπορέσουν να κερδίσουν τη προσοχή των φανατικών φίλων του κινηματογράφου, αποφάσισαν ότι έφτασε η στιγμή να δημιουργήσουν μία ταινία πάνω στο κόσμο του Space Invaders. Η Warner Bros. ανακοίνωσε ότι είναι εκείνη που εξασφάλισε τα δικαιώματα για να γυρίσει ένα φιλμ που θα βασίζεται στο δημοφιλές arcade. Η Warner συμφώνησε με τρεις από τους πιο γνωστούς παραγωγούς του Hollywood, με τους Akiva Goldsman, Joby Harold και Tory Tunnell να αναλαμβάνουν να ζωντανέψουν το φιλόδοξο αυτό project. Μάλιστα, ο Goldsman είναι ο πιο γνωστός εκ των τριών, καθώς στο παρελθόν έχει βάλει τη σφραγίδα σε ορισμένες πολύ σημαντικές παραγωγές όπως το I am Legend, το βραβευμένο με Όσκαρ A Beautiful Mind και το Da Vinci Code.

    space Invaders

    Μέχρι στιγμής δεν έχουν δει το φως τη δημοσιότητας περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το cast και το story, όμως από τη στιγμή που έγινε ταινία ένα από τα πιο γνωστά παιχνίδια της παιδικής μας ηλικίας, η ναυμαχία (Battleship), τότε γιατί να μην γίνει και το Space Invaders; Άλλωστε το Hollywood έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν ότι όλα τα μπορεί… φτάνει πάντοτε να υπάρχει το κατάλληλο budget!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles