18.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
More

    Όταν κατοχυρώνεις domains… κάνε το σωστά. athensclassicmarathon.gr/com

    Όταν αποφασίζεις να κάνεις μία διεθνή καμπάνια για ένα μεγάλο γεγονός (πχ τον εορτασμό από τα 2500 χρόνια του πρώτου κλασσικού μαραθωνίου) καλό είναι να το κάνεις σωστά.

    Οι διοργανωτές αυτού του μεγάλου γεγονότος, έστησαν μία μεγάλη καμπάνια, για να προωθήσουν το γεγονός και να καλέσουν όλο τον κόσμο να γίνει μάρτυρας της ιστορικής αυτής αναβίωσης με τον κλασσικό τίτλο Visit Greece.

    Ναυαρχίδα σε αυτή την προβολή είναι το website athensclassicmarathon.gr το οποίο οι διοργανωτές, έσπευσαν να κατοχυρώσουν και να εμπλουτίσουν με εξαίρετο περιεχόμενο. Κανείς όμως, δεν σκέφτηκε, να κατοχυρώσει το athensclassicmarathon.com με την generic κατάληξη, που θα ήταν άλλωστε και πιο αρμόζουσα σε μία διεθνή καμπάνια τόσο μεγάλου ενδιαφέροντος. Άσχετα αν οι διοργανωτές θα αποφάσιζαν να το χρησιμοποιήσουν ή όχι.

    Έτσι, για να καταδείξει την στενή τους οπτική, κάποιος κατοχύρωσε το athensclassicmarathon.com και “σήκωσε” ένα κείμενο με τίτλο Don’t Visit Greece. Στόχος του; Καθώς λέει, να καταδείξει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αξιωματούχοι τόσο σπουδαία γεγονότα, καθώς κανείς δεν σκέφτηκε να κατοχυρώσει το .com. Το κείμενο αυτό είναι του γνωστού σε όλους μας pitsirikos, αλλά η ιστοσελίδα ΔΕΝ ανήκει σε εκείνον, παρά τις φημολογίες που πηγάζουν από την υπογραφή του κειμένου.

    Μπορεί να τον αδικήσει κανείς πάντως; Τόσο τον συγγραφέα του κειμένου, όσο και τον ιδιοκτήτη του domain; Έχουν άδικο;

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles