15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    50.000 body cameras για τους αστυνομικούς στις ΗΠΑ!

    Στον απόηχο των διαμαρτυριών που ξεκίνησαν μετά τη δολοφονία του 18χρονου Michael Brown από τον αστυνομικό Darren Wilson στο Ferguson της πολιτείας του Missouri και της νέας “θύελλας” αντιδράσεων και ταραχών στις οποίες οδήγησε, πριν λίγες ημέρες, η απόφαση για αθώωση του αστυνομικού από το σώμα των ενόρκων, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χρηματοδότηση που φτάνει τα 75 εκατομμύρια δολάρια αποκλειστικά για την αγορά 50.000 καμερών που θα έχουν πάνω τους αστυνομικοί, αλλά και συνολικό πακέτο δαπανών που φτάνει τα 263 εκατομμύρια δολάρια για ένα τριετές πρόγραμμα που θα συμπεριλαμβάνει και την εκπαίδευση και κατάρτιση τους.

    police_body_cameras

    Εάν η χρηματοδότηση εγκριθεί από το Κογκρέσο, οι κάμερες θα μπορούν να καταγράφουν τις δραστηριότητες αστυνομικών, σε μία κίνηση που “απαντά” σε μία απαίτηση πολλών, μετά την υπόθεση Ferguson. Την περασμένη εβδομάδα, οι ίδιοι οι γονείς του Michael Brown είχαν ανακοινώσει μια εκστρατεία “για να διασφαλιστεί ότι κάθε αστυνομικός που θα εργάζεται στους δρόμους των ΗΠΑ θα φοράει κάμερα”.

    Ερασιτεχνικά video που είχαν διαρρεύσει από το περιστατικό είχαν επισημάνει την “κακή συμπεριφορά” της αστυνομίας, αλλά και την ανάγκη να υπάρχουν επίσημα video που θα δίνουν απαντήσεις σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Πριν λίγες ημέρες, μάλιστα, σε μία παρόμοια υπόθεση, το security video που διέρρευσε από το θανάσιμο πυροβολισμό του 12χρονου Tamir Rice που κρατούσε ψεύτικo όπλο στο Cleveland από αστυνομικό, είχε εντείνει τα αιτήματα ύπαρξης επίσημων βίντεο που θα τεκμηριώνουν τις αστυνομικές δραστηριότητες.

    Οι 50.000 κάμερες που “υποσχέθηκε” ο Obama, βέβαια, μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες ενός μικρού ποσοστού της αστυνομίας, καθώς, περισσότεροι από 750.000 είναι οι αστυνομικοί που απασχολούνται αυτή τη στιγμή στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ, παράλληλα, δημιουργούνται και ζητήματα που έχουν σχέση με την υλικοτεχνική υποστήριξη του εξοπλισμού αλλά και θέματα ιδιωτικότητας, τα οποία θα πρέπει να ξεκαθαριστούν στο μέλλον.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles