20.1 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
More

    Ajax: Αυτό είναι το ChatGPT της Apple

    Η Apple δημιουργεί το δικό της AI chatbot, το οποίο ορισμένοι μηχανικοί αποκαλούν “Apple GPT”, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία δεν έχει ακόμη σταθερά σχέδια για την κυκλοφορία της εν λόγω τεχνολογίας, ωστόσο έχουν γίνει γνωστά μερικά χαρακτηριστικά.

    Το chatbot της Apple χρησιμοποιεί το δικό του μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που ονομάζεται “Ajax”. Τρέχει στο Google Cloud και δημιουργήθηκε με το Google JAX, ένα πλαίσιο που επιταχύνει την έρευνα μηχανικής μάθησης. Πηγές κοντά στην εταιρεία ανέφεραν στο πρακτορείο ότι η Apple έχει πολλές ομάδες που εργάζονται πάνω στο project, το οποίο περιλαμβάνει την αντιμετώπιση πιθανών επιπτώσεων στην προστασία της ιδιωτικής ζωής. Επικεφαλής του project είναι ο Craig Federighi και ο John Giannandrea.

    Τη στιγμή που άλλοι τεχνολογικοί γίγαντες, συμπεριλαμβανομένων των Meta, Microsoft και Google, έχουν κινηθεί γρήγορα λανσάροντας δικά τους generative AI προϊόντα σε επιχειρήσεις και στο ευρύ κοινό, η Apple είχε λάμψει δια της απουσίας της. Ενώ η εταιρεία απαγόρευσε στους εργαζομένους της να χρησιμοποιούν το ChatGPT, το Bloomberg αναφέρει ότι οι μηχανικοί χρησιμοποιούν εσωτερικά το chatbot που τροφοδοτείται από τον Ajax. Το Ajax δημιουργήθηκε για να «ενοποιήσει την ανάπτυξη της μηχανικής μάθησης», λέει το Bloomberg.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέο wearable αναπτύσσει η Samsung – Προσεχώς το Galaxy Ring! (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles