22.2 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
More

    Brad & Baseball, Πρωτοχρονιά στη Ν.Υ., Μία Νορβηγική Κόλαση και Άλλη Μία… Χαρούμενη Ημέρα



    Moneyball
    Τα ξέρετε. Έτσι και αναφερθείς στο baseball, ο αμερικανός είναι έτοιμος να λιώσει στα πατώματα. Που να πρωταγωνιστεί στην ταινία και ο Brad Pitt…  Ακόμα κι αν δεν ενδιαφέρεστε για το baseball (θέλει και μία ώρα μέχρι να καταλάβεις τους κανόνες του!), αυτή η αληθινή ιστορία για το πως ο προπονητής Μπιλ Μπιν έφτιαξε το 2002 μία σούπερ ομάδα χωρίς καθόλου χρήματα, έχει το ενδιαφέρον της. Το σενάριο περάσε από τα χέρια του Aaron Sorkin (The Social Network) και του Steven Zaillian (Schindler’s List), ενώ συμπρωταγωνιστούν οι Philip Seymour Hoffman και Jonah Hill. Η αθλητική ταινία της χρονιάς.

    New Year’s Eve
    H ρομαντική κομεντί του Garry Marshall κερδίζει άνετα και με διαφορά τον τίτλο της ταινίας με το πιο λαμπερό καστ της χρονιάς. Πρωταγωνιστούν λοιπόν στην ιστορία που παρακολουθεί τις ερωτικές σχέσεις ζευγαριών και singles, την πιο χαρούμενη ημέρα του χρόνου, στην καλύτερη πόλη του κόσμου, οι Halle Berry, Jessica Biel, Jon Bon Jovi, Abigail Breslin, Zac Efron, Hector Elizondo, Robert De Niro, Katherine Heigl, Ashton Kutcher, Sarah Jessica Parker, Michelle Pfeiffer, Hilary Swank, Chris “Ludacris” Bridges, έτσι για να αναφέρουμε μόνο ορισμένους.

    In Time
    Ο Justin Timberlake έχει αποφασίσει πλέον πως θα αφήσει πίσω του το τραγούδι και θα αφοσιωθεί στο σινεμά, ενώ από την άλλη, ο Andrew Niccol προσπαθεί να αναβιώσει την επιτυχία του εξαιρετικού Gattaca, με ένα παραπλήσιο concept. To In Time θέλει τους ανθρώπους να ζουν μέχρι τα 25 και μετά να αγοράζουν χρόνο για να επιβιώσουν. Ο Timberlake θα βρεθεί με έξτρα χρόνο και φυσικά η «σκοτεινή» εξουσία θα αρχίσει να τον καταδικξει. Μαζί του εμφανίζεται η Amanda Seyfried.

    Άλλη Μία… Χαρούμενη Μέρα
    O 25χρονος του Barry Levinson, Sam κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την κωμωδία που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Sundance. Με ένα εξαιρετικό καστ στα χέρια του (Ellen Barkin, Ezra Miller, Kate Bosworth, Demi Moore,
Thomas Haden Church, George Kennedy, Ellen Burstyn κλπ), ο «μικρός έβλεπα 5 ταινίες την ημέρα» Levinson, με αφορμή ένα γάμο, βουτάει στην καρδιά μιας μεσοαστικής αμερικανικής οικογένειας και καταγράφει όλα τα κρυμμένα που βγαίνουν στην επιφάνεια σε τέτοιες περιπτώσεις.

    Βασιλιάς σε μία Κόλαση
    Σωφρονιστικό ίδρυμα, Νορβηγικά φιόρδ, αρχές 20ου αιώνα… Ζόρικη θεματολογία στο φιλμ του Marius Holst, που καταγράφει την σκληρή καθημερινότητα μίας ομάδας αγοριών, που υποβάλλονται σε επίπονες χειρωνακτικές εργασίες και κάθε μορφής εξευτελισμούς. Ένας πιο ατίθασος νεαρός όμως θα αλλάξει το status quo… Πρωταγωνιστεί ο Stellan Skarsgard (Mama Mia, The Girl with the Dragon Tattoo, Melacholia).

    Ύποπτη Συνομωσίας
    Δράμα εποχής, βλέπε μετά τον Αμερικάνικο Εμφύλιο Πόλεμο, με τον Robert Redford να σκηνοθετεί. Ο James McAvoy υποδύεται τον αρχάριο δικηγόρο που δέχεται απρόθυμα να υπερασπιστεί τη μοναδική γυναίκα (Robin Wright) που κατηγορήθηκε για την συνομωσία στη δολοφονία του Αβραάμ Λίνκολν. Δικαστικές αίθουσες, μία against all odds μάχη και ένα ελαφρύ κλείσιμο του ματιού κατά Όσκαρ μεριά…

    Ο Γιος του Αι-Βασίλη – Arthur Christmas
    Το τρισδιάστατο κινούμενο σχέδιο παραγωγής του στούντιο Aardman Animation (βλέπε… πλαστελινοκατασκευές όπως Γουάλας & Γκρόμιτ στον Τεράστιο Λαχανόκηπο), που τα κάποια προβληματάκια που διαβάσαμε τελευταία πως αντιμετωπίζει, μάλλον αποφάσισε να τα ξεπεράσει με extra δουλειά και όχι με γκρίνια και μιζέρια.

    Shark Night 3D
    Επτά φίλοι, εξοχικό, θάλασσα, καρχαρίας. Από τις ταινίες που οφείλουν Spielberg-όσημο στο μεγάλο σκηνοθέτη.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles