21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Έχεις (ακόμη) το Nexus 4. Τώρα μπορείς να του βάλεις ακόμη και… Android Oreo

    Ένα από τα πλεονεκτήματα του Android κατά κάποιους (μειονέκτημα κατ’ άλλους, αλλά δεν έχει και πολύ σημασία) είναι η ευελιξία που προσφέρει το λειτουργικό. Σίγουρα πάντως, δε θεωρείται με τίποτα αρνητικό το ότι υπάρχει μία κοινότητα από developers που, μεταξύ άλλων, εργάζονται πυρετωδώς για να φέρουν νεότερες εκδόσεις του Android σε παλαιότερες συσκευές. Έτσι, μόλις πριν από μερικές ημέρες κυκλοφόρησε μια Android Oreo ROM για το Nexus 4, μία συσκευή που μετρά πλέον πέντε χρόνια ζωής!

    NExus-4

    Συγκεκριμένα, ο XDA Developer Ziyan διέθεσε μια πειραματική Oreo rom για τη συσκευή, που όπως είναι φυσικό φέρει αρκετά bugs, αν και ο ίδιος ο developer ισχυρίζεται ότι τα περισσότερα features λειτουργούν.

    Να αναφερθεί ότι απουσιάζει εντελώς το NFC, δεν λειτουργεί καθόλου με τη νέα αυτή ROM, επομένως προτείνει την πλήρη απενεργοποίησή του. Το Nexus 4 της Google έκανε το επίσημο ντεμπούτο του το 2012 και πλέον βρίσκεται εκτός από το χρονοδιάγραμμα των σημαντικών αναβαθμίσεων, μένοντας στο Android Lollipop. Πέντε χρόνια μετά βρισκόμαστε στο Oreo και βασικά καμιά άλλη συσκευή πέρα του Google Pixel δεν τρέχει την τελευταία και πιο πρόσφατη έκδοση του Android.

    Πιθανότατα λίγοι χρησιμοποιούν ακόμη το Nexus 4 σαν καθημερινή συσκευή, βέβαια τίποτα δεν αποκλείεται. Σε κάθε περίπτωση, είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να βλέπουμε developers να θέλουν να προσφέρουν υποστήριξη, πέρα από τα χρονικά όρια της Google.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles