21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Exynos 2200: H Samsung θα ανακοινώσει το νέο chipset της με GPU από την AMD στις 11 Ιανουαρίου!

    Από το 2019 που ανακοινώθηκε η συνεργασία ανάμεσα στην AMD και στην Samsung περιμένουμε με αγωνία να γνωρίσουμε από κοντά το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους. Όπως όλα δείχνουν τελικά το SoC που αναπτύσσουν οι δύο εταιρείες θα είναι το Exynos 2200, το οποίο θα είναι το πρώτο chipset στο οποίο θα «φιλοξενείται» μια GPU από την AMD, η οποία μάλιστα θα υποστηρίζει την τεχνολογία RDNA 2 που μια ειδική version της βρίσκουμε στα Xbox Series X, PlayStation 5 και στη σειρά καρτών γραφικών: AMD RX 6000.

    Αν και σε αυτή τη φάση δεν γνωρίζουμε πολλά για τις δυνατότητες του νέου chipset (η Samsung θα μας ενημερώσει σε μερικές μέρες), ωστόσο εάν κρίνουμε από την απόδοση της προαναφερθείσας αρχιτεκτονικής στις next-gen κονσόλες, θα πρέπει να περιμένουμε βελτιωμένα γραφικά και visual effects στις mobile συσκευές που φτάνουν ακόμη και μέχρι την υποστήριξη της λειτουργίας ray tracing. Είναι πολύ πιθανό το Exynos 2200 να βρίσκεται στο εσωτερικό ορισμένων εκ των S22 που θα κυκλοφορήσουν τον προσεχή Φεβρουάριο, καθώς είναι πολιτική της κορεατική εταιρείας να χρησιμοποιεί τον Exynos σε κάποιες από τις παρτίδες των ναυαρχίδων της. Εν αναμονή λοιπόν περισσότερων αποκαλύψεων στις 11 Ιανουαρίου!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles