21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Γνωστό site με τραγούδια και ταινίες στα “πλοκάμια” της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος…

    Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος φέρεται να εντόπισε τους διαχειριστές του δημοφιλούς site greekddl.com, από το οποίο οι χρήστες μπορούσαν να κατεβάσουν τραγούδια, ταινίες και άλλο περιεχόμενο. Σε τρεις από αυτούς έχει ασκηθεί δικογραφία για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

    Οι κατηγορούμενοι είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν, δύο άνδρες -ένας από τους οποίους φέρεται να είναι γνωστός εκδότης, ενώ ο άλλος Ελληνοσουηδός- καθώς και μία γυναίκα, η οποία συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.

    Οι διαχειριστές του greekddl.com κατηγορούνται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι “έδιναν τη δυνατότητα στους χρήστες του, αφού εγγράφονταν στη σελίδα, να κατεβάζουν από αυτήν ποικίλο περιεχόμενο, όπως ταινίες, τραγούδια, προγράμματα, games, βιβλία κ.ο.κ., χωρίς την άδεια των πνευματικών δημιουργών και των δικαιούχων εταιρειών που έχουν τα αντίστοιχα συγγενικά δικαιώματα.”

    Επιπλέον, φαίνεται ότι χρησιμοποιούσαν το σύστημα διαδικτυακών πληρωμών Paypal για να δώσουν προνόμια σε κάποια μέλη τους υπό τη μορφή δωρεάς, ενώ, παράλληλα, στη σελίδα, υπήρχαν διαφημιστικά μηνύματα που παρέπεμπαν σε ιστοσελίδες στοιχημάτων, με τις αναφορές να θέλουν τους διαχειριστές της να εισπράττουν προμήθεια έως και 40% για κάθε ποσό που στοιχηματιζόταν.

    Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από έρευνες που πραγματοποίησαν χθες Μεγάλη Δευτέρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατέσχεσαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και έξι σκληρούς δίσκους, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Να σημειωθεί ότι οι χρήστες του greekddl.com, μόνο στην Ελλάδα, υπολογίζονται σε 500.000.

    Πηγές: Lifo, Newsit

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles