18.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
More

    Google: Διέρρευσε το ποσό που δίνει στην Apple μετά το “Safari deal”

    Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πληροφορία βγήκε τις τελευταίες ώρες στο φως της δημοσιότητας από τον καθηγητή Πανεπιστημίου του Σικάγο Kevin Murphy, ο οποίος κατέθεσε προς υπεράσπιση της Google στη δίκη της σχετικά με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία. Ο τεχνολογικός κολοσσός φέρεται πως καταβάλει το 36% των εσόδων από τις διαφημίσεις αναζήτησης στο Safari στην Apple για να διατηρήσει τη θέση του ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στον περιηγητή.

    Η Google έχει αγωνιστεί για να κρατήσει το ποσό εμπιστευτικό μέχρι σήμερα, όμως το Bloomberg αναφέρει ότι ο Murphy μοιράστηκε το νούμερο στην κατάθεσή του. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η εταιρεία έχει καταβάλει μεγάλα ποσά για να αποτελεί προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari και σε άλλα προγράμματα περιήγησης όπως ο Firefox, ξοδεύοντας 26.3 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο το 2021 γι’ αυτό το προνόμιο. Σύμφωνα με τις διαρροές, τα 18 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτά πήγαν στην Apple.

    Η Google προσπαθεί να κρατήσει τέτοιες λεπτομέρειες μυστικές καθώς η δίκη συνεχίζεται, αλλά αρκετές πληροφορίες έχουν διαρρεύσει. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο δικηγόρος της Google, John Schmidtlein, «εμφανώς ανατρίχιασε όταν ο Murphy είπε τον αριθμό».

    Η αποκάλυψη επιβεβαιώνει ότι οι προεπιλεγμένες θέσεις στο iPhone έχουν υψηλή αξία για τη Google και εκτιμήσεις υποδεικνύουν ότι η Apple λαμβάνει δισεκατομμύρια δολάρια για αυτές τις προεπιλεγμένες θέσεις στο Safari. Ο Eddy Cue της Apple αναφέρθηκε στη συμφωνία το Σεπτέμβριο, λέγοντας ότι η Apple ήθελε περισσότερα από το deal για το Safari, αλλά οι εταιρείες κατέληξαν στο χαμηλότερο ποσό που αποκάλυψε ο Murphy. Ενώ συγκεκριμένοι αριθμοί αναφέρθηκαν εκείνη την ημέρα, συζητήθηκαν κεκλισμένων των θυρών.

    Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση του Τμήματος Δικαιοσύνης εναντίον της Google επικεντρώνεται στον ισχυρισμό ότι κάποιες συμφωνίες εξασφαλίζουν στην εταιρεία τη διατήρηση ενός παράνομου μονοπωλίου στη γενική αγορά αναζήτησης.

    Διαβάστε επίσης:

    realme: smartphones με κορυφαίες δυνατότητες σε super τιμές λόγω Black Friday

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles