20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η Apple δεν είναι πια η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο…

    Η μητρική εταιρεία της Google, η Alphabet, κυκλοφόρησε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 4ο τρίμηνο του 2015, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες αναδεικνύοντας την ως την πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο, με κεφαλαιοποίηση περίπου 570 δισ. δολάρια ξεπερνώντας την Apple που έχει 539 δισ. δολάρια.

    Alphabet

    έσοδα του 4ου τριμήνου της αμερικανικής εταιρείας παρουσίασαν αύξηση 19% σε σχέση με την περσινή χρονιά, φτάνοντας στα 17,3 δισ. δολάρια και ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για έσοδα 16,9 δισ. δολάρια, όπως γράφει το Bloomberg. Τα δε κέρδη ήταν 8,67 δολάρια ανά μετοχή, έναντι της πρόβλεψης που αναφερόταν σε 8,08 δολάρια ανά μετοχή. Η Apple από την πλευρά της να θυμίσουμε πως φέτος είδε για πρώτη φορά πτώση εσόδων τα τελευταία 13 χρόνια.

    Ο CEO της Alphabet, Larry Page, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, σημειώνει πως η εταιρεία δίνει φυσικά πάντα έμφαση στην κύρια δραστηριότητά της που σχετίζεται με το web, ωστόσο πραγματοποιούνται επενδύσεις και σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη, τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, η τεχνολογία της υγείας και η ταχύτατη πρόσβαση στο Internet.

    Να σημειώσουμε ότι η Apple βρισκόταν στη θέση της πιο πολύτιμης εταιρείας στον κόσμο από το 2010, παίρνοντας την πρωτιά τότε από τη Microsoft.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles